Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Maibritt Saerens takkede nej til at være skuespiller på fuldtid: “Jeg er mere et familiemenneske”

Maibritt Saerens har flere store serier på sit cv, men lykken finder hun i hjemmet.

‘Krøniken’, ‘Forbrydelsen’, og selvfølgelig ‘Sommerdahl’.

Skuespilleren Maibritt Saerens har medvirket i flere virkelig populære danske serier,

Samtidig ramte hendes helt store gennembrud ovenikøbet sammen med en af landets største succeser, nemlig ‘Krøniken’, der fik premiere for 20 år siden.

Men selvom serien åbnede dørene for skuespilleren til en verden af glamour, så er det en helt anden ting, der falder en i øjnene, når man kigger på skuespillerens cv.

Til trods for muligheden for en storslået karriere som skuespiller, så er det i stedet sporadiske optrædener i diverse tv-serier, der fylder.

Hertil lægger man også hurtigt mærke til, at der gerne er et til to års mellemrum mellem de forskellige jobs, og det er der en god grund til.

Det fortalte Maibritt selv, da Newsner mødte hende til pressedag i forbindelse med sæson 5 af ‘Sommerdahl’.

Artiklen fortsætter under billedet…

Maibritt
Maibritt Saerens. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Valgte at skrue ned

Siden sæson 4 har hun også kunnet skrive den populære serie på sit cv.

I ‘Sommerdahl’ spiller hun hovedrollens kæreste, Josefine, der ender med at få en stor betydning, da hun ryger i fængsel, hvorefter Dan Sommerdahl skal kæmpe for at få hende ud igen.

Men selvom det klæder hende godt at være en del af endnu en stor tv-produktion, så fortæller Maibritt, at hun bevidst tog et valg, da hun blev mor.

– Jeg gør jo det her for sjov. Jeg har min virksomhed, hvor jeg underviser i erhvervslivet, og det har jeg gjort i 12 år nu. Da jeg fik mine børn, der kunne jeg godt se, at jeg er mere familie- og mor-menneske, end jeg er til turné og teater, så jeg besluttede mig for at lave én teaterforestillingen om året, og det, jeg har lavet, er meget klimateater, som jeg selv producerer og er med i. Det har jeg gjort ved siden af og ikke too much.

Jeg har udtjent min værnepligt

Ifølge Maibritt så har hun dog med vilje holdt forestillingerne på et minimum, og det er der en god grund til. Hun har nemlig set, hvad faget kan gøre ved skuespilleres børn, og det har hun gjort alt for at undgå skulle ske for hendes egne.

– Alle børn af skuespillere bliver fucked up, så det besluttede jeg mig for, at det ville jeg ikke, og så startede jeg min virksomhed, fordi jeg også er nørd i forhold til skuespilteknik, så opdagede jeg, at helt almindelige mennesker kan bruge de teknikker, som jeg arbejder med, så jeg underviser på Borgen og i Europa-Parlamentet, advokater og konsulenter. Jeg elsker det.

Og for at vende tilbage til al den glamour, som hun har måttet give afkald på, så er det slet ikke noget, Maibritt savner. Hun har nemlig “udtjent sin værnepligt”, som hun selv beskriver det.

– Du skal tænkte på, da ’Krøniken’ kom frem. Det var en kæmpe eksponering, og det er stadig den tv-serie, der er blevet set af flest mennesker. Det kan godt være, at ’Badehotellet’ lige har været oppe og bide os i røven, men jeg tror ikke, at de har overgået os, og jeg vidste ikke, at man godt kunne sige nej til interviews, men lad os bare sige, at jeg har udtjent min værnepligt i forhold til at være en del af det show.

Det var i 2010, at Maibritt blev mor til tvillingerne Annabelle og Roberto.

En anden ‘Sommerdahl’-skuespiller har også valgt, at det ikke skal hedde skuespil på fuldtid. Det kan du læse mere om herunder.

Du kan se ‘Sommerdahl’ på TV 2 Charlie og TV 2 Play.