Malene Schwartz fylder 88 år: Sådan skal hun fejre dagen

Skuespilleren Malene Schwartz kan fejre sin fødselsdag lørdag, og det bliver en afdæmpet fejring i selskab med familien.

Den kendte ‘Matador’-skuespiller Malene Schwartz kan lørdag fejre sin 88-års fødselsdag, men der er ikke lagt de store planer for dagen, kan hun afsløre.

Tidligere har skuespilleren da også givet udtryk for, at hun synes, hun er blevet fejret nok igennem livet, så dermed går hun heller ikke glip af noget.

– Jeg orker ikke mere festivitas i min høje alder. Jeg er absolut incognito der, hvor jeg er nu, sagde Malene Schwartz til BILLED-BLADET i forbindelse med, at hun fyldte 80 år.

Planer er afblæst

Men heldigvis bliver fødselsdagen i godt selskab, for så meget kan Malene Schwartz afsløre, da Newsner Danmark taler med hende.

– Det har jeg ikke nej. Det bliver sammen med familien derhjemme, siger hun.

De fleste husker Malene Schwartz for hendes glansrolle som Maude i ‘Matador’, hvor hun blev kendt for replikker som “Jeg går op og lægger mig”.

Malene Schwartz
Foto: Michael Stub/Stub Michael/Ritzau Scanpix

Citat skal stå på gravsten

Faktisk er skuespilleren så glad for denne replik, at hun tidligere har udtalt, at den skal stå på hendes gravsten.

– Jeg vil have en lille messingplade, hvor der står mit navn og mine årstal, og så skal der stå: “Nu går jeg op og lægger mig!”, har Malene Schwartz tidligere udtalt til Alt for damerne.

Men i dag har hun trukket sig fra offentligheden, og det er helt bevidst valg.

– Jeg har haft et rigt liv. Bægeret er fyldt godt op, og jeg kunne ikke have gjort tingene så meget anderledes

Kærlighed var stor

Privat har Malene Schwartz været gift med journalisten Paul Hammerich, der skrev nogle af manuskripterne til ‘Matador’, og det var da også i denne sammenhæng, de mødtes.

Skuespilleren var ellers gift med en anden, da hun startede ud med serien, men hun og Christian Lillelund blev skilt i 1979.

Det var faktisk her, at Malene Schwartz havde regnet med, at hun bare skulle ud og nyde at være helt sig selv.

– Jeg havde set frem til et liv med unge elskere, der aldrig skulle overnatte, og jeg skulle aldrig giftes igen, har Malene Schwartz skrevet i sin erindringsbog “Malene”.

Hammerich sendte hilsen

Men desværre var lykken lunefuld for parret, for Paul Hammerich døde i 1992 efter at have gennemgået en bypass-operation. På det tidspunkt havde de været gift i ti år.

Dagen før operationen lagde han en seddel på sin elskedes hovedpude:

“Kæreste Malle. Her er mit hjerte. Jeg har besluttet at shine det lidt op, da det tilhører dig, min eneste”.

Vi sender Malene Schwartz er stort tillykke med dagen!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!