Nu bliver der givet status på Jonas Vingegaard: Det melder Visma ud

Cykelrytter Jonas Vingegaard var ude for et slemt styrt i sidste uge, og nu ser det ikke ud til, at han bliver klar til en kommende træningslejr.

Det var en rigtig hård tur i asfalten, cykelrytteren Jonas Vingegaard tog i torsdag i sidste uge, da han styrtede under Baskerlandet Rundt.

Lige nu er han indlagt med en punkteret lunge foruden, at han har brækket et kraveben samt flere ribben, og derfor er det en svær tid for cykel-stjernen.

Nu er det lige blevet meldt ud, at Jonas Vingegaards kommende højdetræningslejr ligeledes er aflyst, melder Visma nu ud.

Lejr er aflyst

Det var egentligt meningen, at Jonas Vingegaard skulle på denne højdetræningslejr til maj, men lige nu koncentrerer han sig blot om at få det bedre.

– Jonas vil helt sikkert gå glip af højdetræningslejren på Sierra Nevada fra den 6. maj. Hvis han kommer til Touren, bliver vi nødt til at gøre det på en anden måde, siger sportschef Merijn Zeeman til HLN.

Lige nu er Jonas Vingegaards hustru Trine Marie Hansen samt svigermor Rosa Kildahl ved hans side, og det er også Trine, der har holdt sportschefen opdateret.

Jonas Vingegaard
Foto: Shutterstock

Tour de France er underordnet

Her lød det, at det går bedre dag for dag, og muligheden for at deltage i Tour de France er slet ikke noget, han overvejer lige pt.

Det bliver meldt ud fra sportschefens side, at Jonas Vingegaard kun vil køre verdens største cykelløb, hvis han bliver hundrede procent klar.

TV-lægen Peter Qvortrup Geisling har desuden udtalt sig om, hvordan han formoder, at det står til for den dygtige cykelrytter.

– En sammenklappet lunge plejer man hurtigt at få på plads ved at sætte et lungedræn i, der gør, at lungen folder sig ud igen og kommer på plads i løbet af kort tid, har han sagt til Se og Hør.

Lunge har fået slag

Men der er desuden også tale om en lungekontusion, som betyder, at lungen har fået et slag, og Peter Qvotrup Geisling forklarer, at det kan være et blodkar, der er gået hul på.

Det medfører en blødning i lungen, men som TV-lægen understreger, så er det ikke noget, vi på nuværende tidspunkt ved noget om.

Hos elitesportsfolk plejer man at ordne et brækket kraveben med en lille operation, hvor man sætter en skinne samt nogle skruer i, forklarer han.

Vi sender varme tanker til Jonas Vingegaard i denne svære tid!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!