Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix

Prinsesse Marie om konfirmationen i Paris: Derfor skal den ikke holdes i Danmark

Grev Henrik skal snart konfirmeres, og ceremonien skal holdes i Paris. Nu afslører prinsesse Marie årsagen.

Der er lagt op til en stor fejring, når 13-årige grev Henrik snart skal konfirmeres.

Og mens mange måske ville forvente, at konfirmationen skal foregå i Danmark, så bliver begivenheden derimod afholdt i Frankrigs hovedstad Paris.

Og nu sætter prinsesse Marie ord på, hvorfor konfirmationen ikke skal foregå i Danmark, og hvad baggrunden for beslutningen er.

Størstedel i Danmark

Grev Henrik nærmer sig snart sin 14-års fødselsdag. Han blev født Prins til Danmark den 4. maj 2009 på Rigshospitalet i København.

I øjeblikket bor grev Henrik med sin familie i Paris, men i løbet af sommeren 2023 flytter de til USA. Han har dog haft det meste af sin skolegang i Danmark, da han i august 2015 begyndte i skole på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

I forbindelse med familiens flytning til Paris går grev Henrik nu i skole i den franske hovedstad, inden han skal starte i skole i USA.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Prinsesse Marie Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix

Derfor ikke i Danmark

Grev Henriks konfirmation er planlagt på Kristi himmelfartsdag torsdag den 18. maj i Frederikskirken – Den Danske Kirke i Paris. Konfirmationen finder sted klokken 11.00 ved kongelig konfessionarius biskop Henrik Wigh-Poulsen assisteret af Frederikskirkens præst Malene Bendtsen. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Frederikskirken – Den Danske Kirke i Paris blev indviet i 1955 med deltagelse af Dronning Ingrid og Frederik 9., som lagde navn til kirken.

Og nu fortæller prinsesse Marie, hvorfor den unge greve har valgt at blive konfirmeret i den franske hovedstad. Ved autismekonferencen i Odense, sagde hun til pressen, at der en naturlig årsag til, at konfirmationen ikke holdes i Danmark.

Det er nemlig grev Henriks eget ønske at skulle konfirmeres i Paris i næste måned.

– Det føles rigtig godt. Jeg tror, at det bliver meget rørende og en festlig dag. Men det er faktisk Henriks ønske, fordi han har været i Frankrig de sidste fire år. Og det var hans ønske at afholde konfirmationen i Paris, sagde hun ifølge Billed-Bladet.

Efterfølgende fejres konfirmanden privat af familie og venner, beretter mediet desuden.

Stort tillykke til unge grev Henrik. Vi ønsker ham en fantastisk konfirmation i Paris. Del din hilsen i kommentarsporet på Facebook!