Foto: Janus Bahs Jacquet/Wikimedia

Ritt Bjerregaard uhelbredeligt syg af kræft – her er lægernes nye besked

I januar 2016 fik den kendte politiker Ritt Bjerregaard den hjerteskærende besked.

Det var lægens dødsdom: Ritt Bjerregaard er uhelbredeligt syg af kræft.

Siden har den erfarne politiker levet med en dødsdom hængende over hovedet – men nu har lægerne givet Ritt Bjerregaard en ny besked om kræften.

Bag Ritt Bjerregaard ligger der en lang karriere i dansk politik. Overborgmester i København, EU-kommisær og minister er bare nogle af de titler, Ritt Bjerregaard har båret i sine cirka 50 år i dansk politik.

For mere end to år siden fik Ritt Bjerregaard den skæbnesvangre besked. Hun havde gennemgået et forløb med tarmkræft, operationer og kemo, og ifølge Ekstra Bladet følte hun sig egentlig rask.

Desværre var der intet at stille op mod lægernes besked i januar 2016: Kræften var uhelbredelig. Lægerne gav Ritt en dødsdom.

Men onsdag fik den nu 77-årige Ritt Bjerregaard en afgørende ny besked om kræften:

“På denne skønne sensommerdag fik jeg også den helt afgørende besked om, at mine metastaser ikke har bredt sig. De sidder i lungerne og vokser stadig, men meget, meget lidt, så nu får jeg et halvt år mere, før en ny skanning viser, hvordan det så går”, skriver Ritt Bjerregaard på Facebook og fortsætter:

“Åh, hvor var det dejligt”.

På denne skønne sensommerdag fik jeg også den helt afgørende besked, om at mine metastaser ikke har bredt sig. De…

Posted by Ritt Bjerregaard on Wednesday, September 5, 2018

 

Ifølge Ekstra Bladet er Ritt Bjerregaard siden den triste besked for to og et halvt år siden blevet scannet en gang hvert halve år.

“Jeg lever et halvt år ad gangen. Fra hver skanning. Sygdommen er inde i mig, og det har betydet, at jeg føler mig klart mere forberedt og indstillet på, at det ikke er til at vide, hvor lang tid jeg har tilbage. Men jeg skyder tanken fra mig til et sted langt tilbage i hovedet. Og jeg ter mig, som om jeg har de næste ti år tilbage”, har Ritt Bjerregaard sagt til Ekstra Bladet.

Hvor er det en dejlig nyhed midt i sygdommen. Du må meget gerne dele artiklen her, hvis du også håber på det bedste for Ritt Bjerregaard!