Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsens urne nedsat: Disse rørende ord står på gravstenen

I starten af marts faldt politikeren Søren Pape Poulsen pludselig om. Hans liv stod desværre ikke til at redde, og han døde bare 52 år gammel.

Nu er hans urne blevet nedsat, og den rørende tekst på gravstenen afsløret.

Det kom som et chok for mange, da nyheden kom, Søren Pape Poulsen (K) var faldet om med en hjerneblødning til Det Konservative Folkepartis hovedbestyrelsesmøde og var afgået ved døden.

Den 52-årige mand havde været i fuld hopla til mødet, da han pludselig fik det dårligt. Selvom der blev tilkaldt en ambulance, stod hans liv desværre ikke til at redde.

Han døde den 2. marts og allerede den 9. marts blev han bisat fra Viborg Domkirke. Her strømmede det til med familie, venner og politiske kollegaer – både fra hans eget parti og de andre.

Mange ville vise politikeren den sidste ære.

Nu skriver Viborg Stifts Folkeblad, at Søren Pape Poulsens urne mandag blev nedsat på Bjerringbro Kirkegård.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Rørende tekst

Avisen bringer et billede af den afdøde politikers gravsten. Her kan man se, at den brunlige sten forude datoen for hans fødsel og død også prydes af en lille del af en sang samt ordene “Elsket og savnet”.

Øverst står der ‘Du kom med alt det der var dig’ på stenen. De fine ord er den første linje i sangen ‘Forelskelsessang’, som kan findes i Højskolesangbogen.

Sangen blev skrevet til Søren Pape Poulsens bisættelse, og er skrevet af salmedigteren Jens Rosendal.

Ifølge Højskolesangbogen er salmen skrevet, da Jens Rosendal blev stormende forelsket i en mand, selvom han var gift med en kvinde og havde børn sammen med hende. Til sidst endte han med at overgive sig til kærligheden.

Til Søren Pape Poulsens bisættelse kunne præsten fortælle, at Søren Pape Poulsen havde et særligt forhold til sangen, som nu står på politikerens gravsten.

Nu hjælpes vi ad med at sende varme tanker til Søren Pape Poulsens familie og venner i den svære tid.