Susan Astani overtager Christian Kjærs plantage: Nu forklarer hun hvorfor

Den Parkinson-ramte Christian Kjær er i fuld gang med at fordele sine aktiver, og det er kommet hans hustru Susan Astani tilgode.

Det er blevet tid til at gøre boet op for rigmanden Christian Kjær, for han er ramt af Parkinsons sygdom og har derfor gjort sig mange tanker om de kommende år.

Siden 2014 har han været gift med den iranskfødte Susan Astani, som han senere har fået sønnen Alexander med, og netop de to blev i den grad tilgodeset i hans testamente.

Susan Astani har netop overtaget Skærbæk Plantage på trods af, at Christian Kjær egentlig oprindeligt havde lovet plantagen væk til søn Philip Kjær.

– Ja, det er de. Det har stået på længe. At overtage sådan en stor plantage er ikke noget, som man bare kan gøre på én dag. Der er mange møder og aftaler med banker, advokater og revisorer, siger Susan Astani til B.T.

Ejendomme overdraget

Det er meningen, at 12-årige Alexander på sigt skal overtage den 2000 hektar store plantage, men det har vakt stærke følelser hos hans anden søn, der nu har sagsøgt sin far.

Ud over Skærbæk Plantage har Susan Astani desuden fået overdraget en række andre ejendomme omkring plantagen samt andre steder i Jylland til en samlet værdi på 20 millioner kroner.

Grunden til, at Susan Astani i første omgang har overtaget plantagen er for at give deres fælles søn en normal barndom og ungdom uden, at han skal have et stort ansvar på skuldrene.

Christian Kjaer Susan Astani
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Børn arver ikke

Hans mor understreger, at når sønnen er moden nok, har fået en uddannelse og kan klare ansvaret, så vil hans mor give det videre til ham.

Ud over sønnen Alexander så har både Susan Astani og Christian Kjær tre andre børn fra tidligere ægteskaber – for rigmandens vedkommende er det Michala Brylov, Philip Kjær og Christoffer Kjær.

I den nye dokumentar ‘Christian Kjærs sidste vilje’ har rigmanden slået fast, at der vil være nogle af børnene, der ikke bliver tilgodeset.

– Dem, der ikke arver noget, er Michala og Philip, slår han fast.

Børn skal være modne

Det er ikke meningen, at Susan Astanis tre børn skal arve noget direkte, men hun har fået overdraget ejendommene, som de automatisk kommer til at arve, når hun ikke er her mere.

Det er nemlig hans holdning, at børnene skal være modne, før de får overdraget ansvaret og får en stor pose penge, og det gælder altså også for hendes børn.

En svær familiestrid!

Vi håber på det bedste for alle parter. Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!