Chokerende nyt fra læger – har fundet sammenhæng mellem vaccine og blodpropper

Norske læger er overbeviste om, at de har fundet årsagen til, at tre patienter endte med at få blodprop, efter de fik et stik med AstraZeneca-vaccinen.

Nu har norske læger undersøgt tre indlagte sygeplejersker, der alle er under 50 år gamle, og som havde det tilfælles, at de fik blodprop efter at have fået et stik i armen med vaccinen AstraZeneca.

– Årsagen til vores patients tilstand er nu fundet, siger overlæge og professor Pål Andre Holme til det norske medie VG.

Vaccinen mod corona fra AstraZeneca er både stoppet i lande såsom, Danmark, Tyskland, Norge og senest Sverige på grund af mistanke om blodprop, der kunne have sammenhæng med vaccinen.

Det har dog indtil videre været usikkert, om det reelt set var vaccinen, der udløste blodpropper hos flere patienter.

Foto: Shutterstock

Vaccinerne udløste en uventet reaktion

Eksperterne har arbejdet ud fra en hypotese om, at vaccinerne udløste en uventet immunreaktion hos de syge sundhedsarbejdere. Reaktionen har derefter dannet en kombination af blodpropper og lave blodpladder.

Det er den hypotese, de nu har fået bekræftet. Det oplyser lægerne til det norske medie VG.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er i alt en halvmillion borgere indtil videre vaccineret i Danmark. 150.000 af disse borgere har fået vaccinen fra Astrazeneca.

Hvad tænker du denne nye viden? Del gerne din holdning med os i kommentarfeltet.