Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Ellemann med alvorlig udmelding: ‘Jeg stoler ikke på Danmarks statsminister’

Onsdag aften afholdte statsminister, Mette Frederiksen, et pressemøde om de slettede sms’er i forbindelse med beslutningen om at aflive alle mink i Danmark tilbage i 2020.

Men Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen er ikke helt tilfreds med de svar, som statsministeren kom med i løbet af aftenen.

– Det, jeg siger nu, er ret vildt: Jeg stoler ikke på Danmarks statsminister, siger han til TV 2 og uddyber:

– Det er muligt, hun ikke var klar over, at der ikke var lovhjemmel til at nedlægge minkerhvervet. Men hun vidste godt, at der ikke var en klar anbefaling fra sundhedsmyndighederne om at nedlægge erhvervet, siger han.

Jakob Elleman-Jensen (V) efter Venstres gruppemøde, torsdag den 14. januar 2021. Venstre (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen har tidligere utalt, at hun af sikkerhedsmæssige årsager blev rådgivet til at slå en funktion til på sin telefon, som betød, at alle sms’er automatisk ville blive slettet efter 30 dage.

Men Venstres formand stiller sig uforstående for, hvorfor Mette Frederiksen til pressemødet ikke kunne svare på, hvornår den funktion mere præcis blev slået til på hendes telefon.

‘Dér røg min tillid til statsministeren’

Jakob Ellemann-Jensen har også lavet et opslag på sin egen Facebook-side, hvor han giver udtryk for sin forargelse.

– Dér røg min tillid til statsministeren. Da stod det helt klart for mig, at man simpelthen ikke kan regne med regeringen. Og at jeg ikke kan stole på, hvad Danmarks statsminister siger til mig, skriver han blandt andet.

Han forklarer samtidig, at han føler sig ‘ført bag lyset af statsministeren’, da hun dengang fortalte, at det var “den klare anbefaling fra sundhedsmyndighederne” at aflive alle mink i Danmark.

Du kan læse det fulde opslag herunder:

I dag er det et år siden, at statsministeren holdt sit pressemøde, hvor minkerhvervet blev lagt i graven. Når jeg…

Posted by Jakob Ellemann-Jensen on Thursday, November 4, 2021

Kan du forstå hans mistillid? Del gerne din mening med os i kommentarfeltet på Facebook.