Shutterstock

Forslag: Man skal have ret til sorgorlov, når man mister et kæledyr

En politiker er nu kommet med et særligt forslag.

Herhjemme har man mulighed for at gå på sorgorlov, hvis man som forælder mister sit barn ved fødslen eller før barnet er fyldt 18 år.

– Som forælder kan du have ret til orlov med dagpenge, hvis dit barn er dødfødt eller dør inden det fylder 18 år. Det kaldes sorgorlov, skriver Borger.dk

Orloven gælder i 26 uger, hvilket svarer til seks måneder.

Samtidig har der også været fokus på de parforhold, hvor den ene forælder er gået bort og barnet er under 18 år.

– 4 måneders sorgorlov, i forbindelse med dødsfald, til den tilbageværende forælder med børn under 18 år, lyder overskriften på et borgerforslag, der i skrivende stund har tæt på 21.000 underskrifter.

Lige nu kan du kun få to uger, hvorefter det går over til at være en sygemelding, står der også i borgerforslaget.

Men hvad så med dem, der har taget valget om ikke at få børn? Hvilke muligheder har de?

I Danmark har vi ingen muligheder for sorgorlov, hvis man mister sit kæledyr, men i andre kan det blive en realitet.

Artiklen fortsætter under billedet…

Sorg
Genrefotos. Fotos: Shutterstock

Nogle får kæledyr i stedet for børn

En politiker i Colombia ved navn Alejandro Carlos Chacon er nemlig kommet med forslaget om at indføre netop sådan en mulighed.

Det skriver amerikanske New York Post.

– Nogle mennesker har ikke børn, men har i stedet kæledyr, som de elsker meget højt, og som de har et dybt kærligt bånd til, skulle politikeren have udtalt, ifølge mediet.

Ifølge New York Post har politikeren sagt, “at 6 ud af 10 colombianske familier har et husdyr”, og “at familierne bliver påvirket markant følelsesmæssigt”.

Mediet skriver, at der skal være tale om to betalte dage, hvor man kan sørge over sit kæledyr, og så skulle der ikke være tale om alle slags dyr.

Det drejer sig hovedsageligt om hunde og katte, og hvis du bliver taget i at lyve om, at dit kæledyr er gået bort, vil du modtage bøder.

Hvad tænker du om politikerens forslag? Er det en god idé at indføre sorgorlov til dem, der mister et kæledyr? Skriv i kommentarsporet. Del også meget gerne artiklen.