Her er den svenske juledessert, du bare må prøve: Lækkert og let

Karameldessert en fast del af julen i vores naboland Sverige. Det er nok det mest populære at spise, når der skal hygges i weekenden i december, og det er sågar meget nemt at lave.

Selvfølgelig kan du lave det på den traditionelle måde. Men vidste du, at det også er muligt at tilberede karamel ved hjælp af en mikrobølgeovn?

Det er dog ikke altid så let at få den helt rigtig konsistens, når man laver hjemmelavet karamel – det har en tendens til enten at være for blødt eller for hårdt.

Men her får du opskriften, der kan sikre dig den perfekte konsistens hver evig eneste gang.

Foto: Wikimedia Commons

Perfekt tekstur og smag

Takket være dette trick lykkedes det mig faktisk selv at skabe den ultimative karameldessert. Du tror måske, jeg er skør, men jeg laver nu karamel i min egen mikroovn. Det har så den perfekte tekstur og smag.

Opskriften er hentet fra det svenske medie Aftonbladets egen madside Godare. Jeg lover dig for, at du bliver tilfreds med resultatet, hvis du tør prøve denne metode.

Dette er hvad du skal bruge:

En portion rækker til 25 stk.

1 dl fløde

1 dl sirup

1 dl sukker

Hakkede mandler

Sådan gør du:

Bland fløde, sirup og sukker i en beholder, der kan tåle høje temperaturer. Kog ved fuld effekt i mikroovnen (800 W) i 7-8 minutter. Rør de hakkede mandler i. Hæld indholdet i kiksforme og lad det stivne.

Opskrift: Godare.se

Wow! Det her er helt fantastisk! Giv det et skud, jeg lover, det bliver lækkert Glædelig jul, kære husmorbibel-læser!