Jes Dorph støttere med opråb til Folketinget: “Det er ikke rimeligt at ødelægge et andet menneskes liv”

Opbakningen til Jes Dorph, der blev fyret som TV-vært hos TV 2 efter en række krænkelsessager, har været enorm. Nu kommer TV-værtens tilhængere med et klart budskab til folketinget.

Først blev en støttegruppe på Facebook oprettet, som voksede med lynets hast. Gruppen har i skrivende stund mere end 43.000 medlemmer.

Nu har fans af Jes Dorph-Petersen taget næste skridt i kampen for “retssikkerhed” og forsøger nu at henvende sig til folketinget med deres budskab:

– Vi vil sige til folketinget: Kære folketing, vil I ikke godt nok se på, hvorvidt det er rimeligt at en borger kvit og frit kan beskyldes for ting, der er omfattet af straffeloven, ligesom det har været i Jes Dorphs tilfælde?, spørger Jens-Jørgen Jensen, der er medstiller af borgerforslaget til Newsner.

– Gruppen mener, at der skal sættes fokus på at skaffe mere retfærdighed og retssikkerhed i den proces, arbejdsgivere igangsætter i Me Too-sager. At samme retssikkerhed gælder her som allerede gælder i almindelige retssager – i form af krav til bevisbyrde og forholdet mellem påstande om forsseelser og sanktionerne, står der i borgerforslaget.

Borgerforslaget har i skrivende stund indsamlet 3363 underskrifter.

Mere retssikkerhed og retfærdighed

TV2 igangsatte i efteråret en undersøgelse om sexisme og kulturen på tv-stationen, efter flere kvindelige medarbejdere fortalte om krænkende adfærd på arbejdspladsen.

Ifølge Politiken viser undersøgelsen to sager, hvor Jes Dorph-Petersen har været krænkende over for to journalistpraktikanter, og det har haft den konsekvens, at han ikke længere kan arbejde som tv-vært for stationen. Sagerne er tilbage fra henholdvis 2001 og 2003.

Men kan du forstå, ar der bør være nogle konsekvenser, når et professionelt og eksternt advokatfirma har lavet en grundig undersøgelse, der viser, at der har været en række krænkelsessager, der har forbindelse til Jes Dorph?

– Jeg kan godt forstå, at der skal være en konsekvens, hvis det er bevist, at en person er blevet krænket. Der hvor jeg personligt tillader mig at stille det store spørgsmålstegn det er, hvis arbejdsgiveren selv går ud og bestiller et advokatfirma og betaler for det, så er det for mig ikke en uvildig instants.

58-årige Jens-Jørgen Jensen fra Aarhus er én ud af fire medstillere til foreslaget:

– Jes Dorph er blevet dømt af en selvbestaltet advokatundersøgelse, der ikke har levet op til helt basale krav om retfærdighed, fairness og hensyn til den anklagede. Jeg tænker ikke, at det er rimeligt, at man kan ødelægge et andet menneskes liv med nogle beskyldninger, som man fremsætter.

– Sagerne er meget, meget gamle, men rent principielt er det lige meget, om de er 14 dage gamle eller 10 år gamle. Man skal have lov til retssikkerhed og mulighed for at forsvare sig uanset, siger han.

58-årige Jens-Jørgen fra Aarhus er en af dem, der står bag borgerforslaget.
Foto: Privat

TV 2 afviser kritik

Hos TV 2 afviser de dog kritikken om, at advokatundersøgelsen ikke har levet op til de basale krav om retfærdighed.

– Det er en helt forkert påstand, siger indholdsdirektør Lotte Lindegaard i et skriftligt svar til Newsner.

Hun forklarer, at advokatfirmaet har mere end 20 års erfaring på området, om at undersøge alle indberetninger fra nuværende og tidligere medarbejdere professionelt og grundigt:

– Advokatfirmaet Norrbom Vinding arbejder hver dag med denne type opgaver på danske arbejdspladser, og jeg har fuld tillid til, at undersøgelsesprocessen er blevet tilrettelagt på en forsvarlig måde. Vi har intet at udsætte på processen og kan ikke genkende den udlægning, som Jes Dorph-Petersen, hans advokat og andre giver.

– Advokatundersøgelsen er gennemført, som vi havde planlagt – og på nøjagtigt den måde, som vi har fortalt vores medarbejdere, at den ville foregå. Og vi er ikke tidligere i processen blevet mødt med kritik fra hverken medarbejdere eller repræsentanter fra de faglige organisationer, lyder det fra indholdsdirektøren hos TV 2.

Nuværende og tidligere kollegaer med støtte til Jes Dorph

Flere kendte danskere har også kritiseret TV 2’s måde at håndtere sagen på og har vist deres støtte til den garvede tv-vært.

Heriblandt hans tidligere kollega Line Baun:

– Kæreste Jes.. Gode kammerat, bedste og sjoveste kollega. Vi har kendt hinanden en menneskealder og jeg er rystet. Du har min fulde opbakning … Buk aldrig hovedet, lyder det fra den tidligere vært, skrev hun på Facebook.

Tv-værten Mikael Kamber viste også sin utilfredshed på Facebook:

-Tak fordi du lægger din version af forløbet så åbent frem! Der er meget, der råber på at komme frem og blive belyst ordentligt, skriver han blandt andet.

61-årige Jes Dorph Petersen er et velkendt ansigt blandt de fleste danskere, eftersom han har været foran skærmen i næsten 30 år.

De seneste fem år som vært hos TV2-programmet “Go’ aften Live” og “Go’ aften Danmark”

Det ser dog ud til, at der er lang vej endnu til, at borgerforslaget når til Folketinget.

For at et borgerforslag kan blive fremsat i Folketinget, kræver det, at 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalget, har støttet og skrevet under på forslaget.

Hvad tænker du om sagen? Del gerne din holdning med os i kommentarfeltet på Facebook.