Kulturministeren forsvarer Skipper efter baby-episoden: ‘Det kan jeg simpelthen ikke forstå’

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Til folketingets åbningsdebat torsdag blev Enhedslistens Pernille Skipper smidt ud af folketingssalen af Pia Kjærsgaard.

Det skete fordi, hun havde sit sovende barn i armene med i salen.

Nu reagerer kulturministeren på episoden, og hun kan ikke forstå, Pia Kjærsgaards beslutning.

– Hun stod helt nede bagved og fulgte debatten, samtidig med at hun havde en sovende baby på sin mave. Det, kan jeg simpelthen ikke forstå, kan forarge nogen, siger Ane Halsboe-Jørgensen, siger hun til TV 2.

Ifølge Politiken forlod Pernille Skipper salen uden nogen form for videre reaktion.

– Vi skal gerne have, at alle slags mennesker og aldersgrupper kan være en del af vores demokrati – også samtidig med, at vi er forældre. Selvfølgelig uden at det forstyrrer Folketingets arbejde. Men det har jeg simpelthen heller ikke oplevet, at det gjorde, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Skipper ønskede ikke opmærksomheden

I et Facebook-opslag har Pernille Skipper delt sit syn på sagen:

– Det var bestemt ikke mit ønske, at det skulle væltes ud i overskrifter. Jeg synes faktisk ikke, at det er specielt fint af hende også at gå til journalisterne med det, når nu jeg gik min vej helt fredeligt, skriver hun blandt andet.

Pernille Skipper (EL) med sin nyfødte baby. Åbningsdebat i Folketinget, på Christiansborg torsdag den 7. oktober 2021. Her skal politikerne blandt andet debattere statsministerens åbningstale i tirsdags. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)

Hvad tænker du om dette? Del gerne din mening med os i kommentarfeltet på Facebook.

Exit mobile version