Læge udskriver feberramt baby: To dage senere sker det utilgivelige

Genrefoto: Shutterstock

En engelsk hospitalslæge tog en afgørende beslutning fredag aften den 20. marts 2020, der viste sig at få alvorlige konsekvenser.

År senere er sagen kommet for retten, og nu skulle lægen forsvare sin beslutning om at udskrive en syg baby midt om natten, kun for at se barnet dø to dage senere.

Et barn på blot 15 måneder gammel, blev sendt hjem efter en observation, da lægen vurderede, at han var ramt af en infektion.

Beslutningen blev truffet på trods af, at den lille dreng havde en høj temperatur på 40,7°C, en ekstrem hjertefrekvens på 202 og en vejrtrækningsfrekvens på 60.

Desuden havde han udviklet en udslæt, som en sygeplejerske frygtede var skarlagensfeber, da det føltes som sandpapir, sådan lød det i retten ifølge det britiske medie Dailymail.

Døde to dage senere

Den lille dreng var blevet bragt til et hospital i England ved navn Countess of Chester fredag aften den 20. marts 2020, ledsaget af sin far, der hævder, at lægerne den pågældende aften ikke lavede en grundig nok undersøgelse på hans lille dreng.

Den kun 15 måneder gamle baby blev ifølge Dailymail sendt hjem kl. 03:00 den 21. marts, men han fik det ikke bedre løbet af weekenden – tværtimod.

For to dage efter blev han fundet død på sit værelse af sin fortvivlede mor, der blot ville gå ind for at tjekke, hvordan han havde det.

Under en retslig undersøgelse den ansvarlige læge, at han troede, det var den rigtige beslutning på det pågældende tidspunkt.

– På det tidspunkt var frygten, at at holde folk på hospitalet længere end nødvendigt satte dem i fare.

Den lille dreng blev nemlig indlagt under corona-pandemien.

Sikke en forfærdelig sag. Vores tanker går til de efterladte. Del gerne artiklen, så andre forældre kan blive opmærksomme og holde fast, hvis de er bekymrede for deres syge børn.

Exit mobile version