Shutterstock

Eksperter afslører: Disse ting skal du ikke komme i din airfryer

To eksperter kommer nu med deres anbefalinger til, hvad du bør undgå at komme i din airfryer.

Det er ingen hemmelighed, at et helt særligt køkkenredskab har fået en hel masse omtale den seneste tid.

Det er selvfølgelig den populære airfryer, der virkelig har taget Danmark med storm.

Maskinen er faktisk så populær, at Imerco i december kunne fortælle til Newsner, at man havde femdoblet salget af airfryers i julen 2023 i forhold til året forinden.

– De har været ekstrem populære, og er det bedst solgte produkt under julehandlen sidste år. Vi har solgt en femdobling af hvad, vi solgte i 2022, lød det fra Maria Harmuth, som er Head of Content og Social Media hos Imerco.

I samme moment kunne Maria også give inspiration til, hvad maskinen kunne bruges til.

Men… Ligesom der er ting, som er super smarte at bruge en airfryer til, så er der bestemt også de ting, som du bør undgå at bruge den til.

I et interview med TV 2 har to eksperter peget på flere ting, som du ikke bør putte i din airfryer.

Artiklen fortsætter under billedet…

Genre
Dette er et genrefoto. Foto: Shutterstock

Undgå ferske stykker kød

Den ene ekspert er kendiskokken Umut Sakarya, der fortæller, at man ikke skal komme ferske stykker kød i sin airfryer.

Selvom den godt kan klare en hel kylling eller flæskesteg, så skal man ikke smide et stykke kylling eller en kotelet derind.

– Man kan ikke smide en kotelet i airfryeren, for det bliver kogt og ikke stegt. Det kan ikke bare stege af sig selv. Der skal være noget marinade, så det kan karamellisere, udtaler han til TV 2.

I stedet er det her oplagt at brune kødet på en pande med noget olie eller soya.

Ligeledes nævner Umut også kogte kartofler, for selvom airfryeren er perfekt til at lave pomfritter eller ovnkartofler, så er der bare et bedre alternativ og det er selvfølgelig en gryde på komfuret.

Det samme gør sig også gældende for både ris og pasta, hvor kendiskokken også anbefaler, at man i stedet gør brug af en gryde.

TV 2 har selvfølgelig også spurgt airfryer-eksperten Britt Andersen, der har udgivet flere bøger om maskinen, og hun er klar til at dele ud af sine tips.

Brug ikke olivenolie

Forfatteren anbefaler, at man ikke smider popkorn og krydderier uden olie i sin airfryer og det er der en særlig årsag til.

Uden en smule olie så vil krydderierne nemlig ikke sætte sig fast på kødet og dermed vil luften blot blæse det rundt i maskinen og så er der risiko for, at det blæser ind i maskinens varmelegeme.

Og når det kommer til olie, så anbefaler eksperten, at man ikke bruger olivenolie.

Det skyldes, at den maksimale anvendelsestemperatur, der anbefales til olivenolie, er 160 grader, og en airfryer kommer gerne op på 180 til 200 grader.

I steder passer både raps- og solsikkeolie perfekt til maskinen.

Hvor er det bare nogle gode tips. Dem vil jeg dele med mine venner. Kender du nogen, der bør høre om de forskellige tips, så del artiklen på Facebook.