‘Matador’-skuespilleren Kirsten Olesen fylder 75 år: Rollen som Agnes ændrede alt

Fredag er en særlig dag for skuespilleren Kirsten Olesen, for her fylder hun nemlig 75 år og kan se tilbage på en stor karriere, hvor særligt en rolle skiller sig ud.

Det er en særlig dag for skuespilleren Kirsten Olesen, for fredag fylder hun nemlig 75 år og kan se tilbage på en rig karriere, hvor særligt en rolle fik stor betydning.

Det ved alle nok uden at blinke er hendes store gennembrud som stuepigen Agnes i TV-serien ‘Matador’, hvor hun spiller overfor folkekære Kurt Ravn.

Egentlig har det ikke altid været lutter lagkage for Kirsten Olesen at blive kendt for netop den rolle, for som ung havde hun det lidt delt med folks opfattelse af hende.

– Da jeg var ung, irriterede det mig voldsomt meget, fordi jeg havde lavet så meget andet også. Jeg havde lavet over 100 roller, men så var det bare altid Agnes, folk nævnte, siger Kirsten Olesen til TV 2 Nord.

‘Matador’ lever videre

Skuespilleren blev uddannet, da hun var 21 år og var faktisk 30 år, da hun fik rollen som Agnes i ‘Matador’, men i dag har hun sluttet fred med sin berømthed.

I dag siger hun faktisk, at hun er både glad og stolt over det, hun er blevet kendt for, fordi det har været fantastisk, at ‘Matador’ har levet videre i så mange år.

I første omgang fik Kirsten Olesen blot at vide, at hun skulle spille stuepige i serien, men som bekendt udviklede hendes karakter sig virkelig med årene.

Kirsten Olesen
Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix

Kirsten Olesen blev fyret

Ud over ‘Matador’ har skuespilleren medvirket i en del teaterstykke, og det er faktisk den største del af hendes karriere, og her har hun oplevet et solidt fællesskab.

Faktisk var hun ansat hele 44 år ved Det Kongelige Teater, men sidste år blev hun fyret, fordi der ikke var flere teaterroller til hende.

Faktisk havde hendes chef i flere år stillet hende spørgsmålet, hvornår hun havde planer om at gå på pension, så det var ingen overraskelse.

– Min tid i teaterfamilien er forbi, og det skal jeg lige vænne mig til. Det er en sorg, sagde Kirsten Olesen dengang til Kristeligt Dagblad.

Kirsten Olesen er træt

Nu er hun ansat ved Aalborg Teater i stedet, hvor hun er glad for at være, men hun kan også godt mærke, at alderen trykker, for trætheden er en faktor.

Derfor er det ofte, at Kirsten Olesen går i seng allerede kl. 20, men til gengæld står hun tidligere op, så hun er klar til dagen.

Lige nu er planen da også, at skuespilleren bliver ved længe endnu, for hun kan stadig lide at blive udfordret, og helbreddet har det nogenlunde.

Vi håber, at Kirsten Olesen får en dejlig fødselsdag!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!