Mette F. på vaccinerejse til Israel: ‘Vi skal tænke frem – forberede os på potentielle mutationer’

Mette Frederiksen har i dag pakket kufferten og er på vej til Israel, som er det land i verden, der har vaccineret flest af deres borgere.

Formålet med rejsen er, at drøfte et samarbejde med den israelske regering, så Danmark kan modtage vacciner fra landet.

– Vi skal tænke frem. Forberede os på potentielle mutationer. For er der én ting corona har demonstreret, så er det, at vi skal have et stærkere forsvar mod sundhedskriser, som truer vores samfund, sundhed og økonomi, skriver statsministeren i et Facebook-opslag.

Statsministeren rejser til Israel sammen med Sebastian Kurz, der er Østrigs forbundskansler. På programmet til turen står der både vacciner og corona-pas.

– Vi kan meget vel se ind i en fremtid, hvor vi skal vaccineres igen. Måske flere gange. Og det er ikke holdbart, hvis verden om få år igen står i en situation, hvor vi ikke har vacciner nok. Derfor mener jeg også, at Danmark skal bidrage til, at vi får bragt produktionen af vacciner op. Og arbejde for i fremtiden at være mere selvforsynende, skriver Mette Frederiksen i Facebook-opslaget.

Du kan læse det fulde opslag herunder:

Vacciner, vacciner, vacciner 💉Nærmest alt, hvad vi gør lige nu, handler om det. Så vi hurtigst muligt kan åbne Danmark…

Posted by Mette Frederiksen on Wednesday, March 3, 2021

Stor kritik af Mettes rejse

Mette Frederiksens rejse har mødt hård kritk fra blandt andet Enhedslisten og SF.

Enhedslistens Pernille Skipper skriver, at det er forkert af Mette Frederiksen at købe vacciner fra Israel, når den palæstinensiske befolkning i de besatte territorier endnu ikke er vaccinerede:

Statsminister Mette Frederiksen (S) møder butiksejere som genåbner deres butikker i Helsingør, mandag den 1. marts 2021. Butikkerne genåbner efter flere måneders nedlukning grundet frygt for coronasmitte, covid-19. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

– Det er ikke bare moralsk langt ude, hvis Mette Frederiksen vender hjem med vacciner, som skulle have gået til den palæstinensiske befolkning. Det er også kortsigtet, fordi virus muterer og ingen er sikre før alle er vaccineret, skriver Pernille Skipper i et Facebook-opslag.

I morgen rejser Mette Frederiksen til Israel for at diskutere COVID-19-vacciner. Og hun vil ikke afvise hverken at bygge…

Posted by Pernille Skipper on Wednesday, March 3, 2021

Den palæstinensiske topdiplomat i Danmark, professor Manuel Hassassian, har også været klar i mælet .

Han kalder det ‘ulækkert’, ‘uacceptabelt’ og ‘afskyeligt’, at statsministeren torsdag rejser til Israel for at drøfte vaccineplaner med landets premierminister, Benjamin Netanyah. Det skriver Altinget.

Hvad tænker du om dette? Del gerne din holdning med os i kommentarfeltet.