Felix Smith har fået diagnose: Nu deler han nye ord om sit helbred

Felix Smith har fået konstateret ADHD, og nu taler han ærligt om, hvad det har betydet for ham at få diagnosen.

Det er nu halvandet år siden, at den tidligere TV-vært Felix Smith fik konstateret diagnosen ADHD, og han erkender nu åbent, at det er svært at leve med.

Både hans far og søster har diagnosen, og derfor var han godt selv klar over, at der var en stor risiko for, at han også var ramt.

Men at tage skridtet med at få stillet diagnosen, der indebærer koncentrationsbesvær og hyperaktivitet, tog lang tid, så han kunne få noget hjælp.

– Jeg ved jo godt, jeg har nogle sider, jeg har det svært med. Når man får diagnosen, så bliver man måske også lidt bedre til ikke at slå sig selv oven i hovedet, siger han i et interview med Aftenshowet.

Foto: Michael Stub/Stub Michael/Ritzau Scanpix

Hjerne kører hurtigt

Han opfordrer nu andre til at også at blive udredt, hvis de har mistanke om ADHD, for det har gjort en stor forskel for hans eget familieliv.

Han beskriver sin hjerne som en “popcorn-hjerne”, som han sætter pris på, og som har ført ham langt men som også arbejder lidt for hurtigt nogle gange.

Se videoen herunder eller klik her.

Gav ro at få ADHD-diagnose // AFTENSHOWET

“Hvis man går og tror, at man måske kunne have ADHD eller at omgivelser fortæller dig det, så få det dog udredt."Felix Smiths popcorn-hjerne har ført ham gennem livet på godt og ondt. Men det gav en ro for ham at få diagnosen ADHD: “Jeg er blevet klogere på mig selv og jeg har gjort mine tætte omgivelser og min familie tryggere på mig.”

Posted by Aftenshowet – DR on Wednesday, May 31, 2023

Nu er hundetøjs-designeren begyndt at arbejde mere med at kunne få nogle pusterum, hvor han kan være sig selv, for ellers bliver han stresset og humørsvingende.

– Jeg har brug for at være alene tit. Ellers kan jeg ikke eksistere. Jeg skal bruge lige så mange timer derhjemme alene, som de timer jeg er på arbejde, siger han Manu Sareens podcast ADHD.

Karriere blev skiftet

Den tidligere TV-vært har faktisk haft en pause på to år væk fra skærmen i forbindelse med sin fars død og sin egen skilsmisse.

Det gav ham anledning til at gentænke sit liv, og han er siden begyndt at designe tøj til hundeluftere.

Hvor er det godt, at Felix Smith blev klogere på sig selv!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!