Foto: Fabio Ferrari/SIPA/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaard er tilbage på cyklen: Bryder tavsheden om Tour de France

Den danske cykelrytter var ude for et forfærdeligt styrt under Baskerlandet Rundt, hvor han efterfølgende måtte opereres. Nu er Jonas Vingegaard tilbage på cyklen.

Det kan man se i en ny video, som hans hold har delt.

Da Jonas Vingegaard styrtede på 4. etape under Baskerlandet Rundt, sendte det kuldegysninger gennem cykelfans verden over.

De sidste to år har den danske cykelstjerne vundet Tour de France, og Jonas Vingegaards store mål for året var, at han skulle ned og forsvare den og sikre sig sejren for tredje gang.

Men da han styrtede, blev drømmen sat på pause. Han kom nemlig slemt til skade.

Han brækkede et kraveben, fik en punkteret lunge og flere brækkede ribben foruden en masse knubs og hudafskrabninger. Skaderne var så slemme, at han efterfølgende måtte opereres.

Siden styrtet har det store spørgsmål været, om Jonas Vingegaard ville blive klar til Tour de France. Eksperter fra cykelsporten og lægevidenskaben har løbende udtalt sig, men Jonas Vingegaard har selv forholdt sig tavst.

Men nu bryder han tavsheden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Fabio Ferrari/SIPA/Ritzau Scanpix

Tilbage på cyklen

Jonas Vingegaard kører for holdet Team Visma – Lease a Bike, og de har netop udsendt en video, hvor man kan se, at den danske rytter er tilbage på cyklen. Her kan man se ham foran en rapsmark, og det ser i den grad ud til, at det er hjemme i Danmark, at den 27-årige dansker er hoppet på cyklen igen.

– Det er første gang, at jeg kører på cyklen igen udenfor, og det er rigtigt dejligt endelig at kunne cykle normalt igen. Det er fantastisk endelig at kunne være på vejene igen, siger han i videoen og kommer med positive ord om sin tilstand.

– Jeg ser frem til at det næste skridt. Jeg har det godt. Det går fremad dag for dag. Jeg har stadig nogle ting, jeg skal komme mig fra, men det går bedre og bedre.

Sætter ord på Tour de France

Men selvom det går fremad med Jonas Vingegaard, så er det stadig svært at spå om, hvor vidt hans krop vil nå at kunne blive klar igen, så han kan stå skarpt, når startskuddet lyder i Firenze under første etape afTour de France.

Men Jonas Vingegaard gør alt han kan for at komme tilbage i topform.

– Jeg håber selvfølgelig at kunne være med til start i Tour de France. Vi ved ikke præcist, hvordan min form vil være og min genoptræning vil gå, men jeg vil gøre alt for at være der i topform, siger han i videoen.

Du kan se opslaget herunder eller ved at trykke HER.

Nu hjælpes vi ad med at ønske Jonas Vingegaard rigtig god bedring og så krydser vi fingre for, at den danske cykelstjerne bliver klar til at forsvare sin gule trøje til Tour de France.