Silas Holst retter skarp Eurovision-kritik: Her er hans ærlige ord om Sabas show

Danser Silas Holst støtter Saba efter Eurovision Song Contest-fiaskoen i går, men der er en del af hendes optræden, der ikke faldt i hans smag.

Det var ikke ligefrem meget at råbe hurra for, da sangerinden Saba i går ikke lykkedes med at bringe Danmark med i finalen ved Eurovision Song Contest i Malmø.

Det er femte gang i træk, at Danmark misser en finalen i den internationale sangkonkurrence, og skuffelsen er naturligvis stor.

Dagen derpå diskuteres der livligt omkring, hvordan man kan rette op på miseren, og her melder danser Silas Holst sig i koret.

Sceneshow var “halvsløjt”

Han lægger ikke skjul på, at han støtter den unge sangerinde, men det er samtidig ikke alt ved hendes sceneshow, som han billiger.

– Hvem i den danske Grand Prix-lejr havde også regnet med, at det enormt stille og halvsløje sceneshow med en sangerinde stående på en kasse med lidt grafik på en storskærm ville imponere Europa?, skriver Silas Holst.

Ellers understreger danseren dog, at sangen “Sand” var “pissegod” og også ret så godt sunget, lyder det.

Se opslaget herunder eller klik her.

Sangerinde er “lækker”

Silas Holst har selv deltaget i Melodi Grand Prix tilbage i 2010 med sangen “Come come run away”, og han mener, at man skulle lade sig inspirere af de andre landes meget vildere sceneshow.

– Det er jo ikke nødvendigvis et show, hvor den bedste sang vinder. Men derimod det mest bemærkelsesværdige. Havde det været bedste sang, så havde Danmark været i finalen ❤️ Skidelækker sang og sangerinde ❤️🇩🇰, skriver han ærligt.

Danmark har nu slået sin egen rekord for at have misset flest Eurovision Song Contest-finaler i træk og er det land, der har haft flest år uden en finale ifølge DR.

Silas Holst
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Rekorden overtages

Sidste gang Danmark var i finalen var tilbage i 2019, hvor Leonora sang “Love is forever” – året efter blev Eurovision Song Contest aflyst på grund af corona.

Danmark overtager nu rekorden fra Irland, Georgien og Letland, der alle kvalificerede sig til finalen torsdag.

Sidste gang Georgien og Letland var i finalen var tilbage i 2016, mens Irland sidst var i finalen i 2018.

Danmark vandt

Siden 2004, hvor semifinalen først blev introduceret i konkurrencen, har Danmark misset finalen tre gange – 2004, 2007 og 2015.

Sidste gang Danmark Eurovision Song Contest var i 2013 med Emmelie de Forest, der sang “Only teardrops”, og det var tredje gang, Danmark formåede at vinde.

Vi håber på bedre held næste gang!

Skriv dine tanker om Eurovision Song Contest i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!