Niels Ellegaards hustru er på plejehjem: Nu sætter han gribende ord på hverdagen

Skuespilleren Niels Ellegaards hustru er hårdt ramt af sclerose, og derfor er hun nu på plejehjem men får ofte besøg af sin mand.

Det er svære tider for skuespilleren Niels Ellegaard og hans hustru Lise, der er hårdt ramt af sclerose, for hun er lige nu på plejehjem.

Igennem 18 år har hun kæmpet med sygdommen, og nu har Niels Ellegaard måtte give op på at have hende derhjemme.

Det er nu fire år siden, hun flyttede på plejecenter, men heldigvis ligger det tæt på, hvor skuespilleren bor, så han ofte kan besøge hende.

Lise er elsket

Faktisk lægger han vejen forbi to-tre gange om dagen, og det er helt naturligt for ham at gøre det.

– Jeg elsker hende jo, og hvis Lise ikke havde haft sclerose, havde vi jo også set hinanden to-tre gange om dagen. Vi hænger sammen, og jeg kommer lige ovre fra hende nu, siger han til Se og Hør.

Niels Ellegaard afslører samtidig, at så snart, han får fri fra arbejde, så skal hen og besøge sin kone endnu engang.

– Jeg arbejder tit om aftenen, og da vi stadig boede sammen, havde jeg enormt dårlig samvittighed over at være væk. Hvis nogen foreslog en enkelt øl efter arbejde, ville jeg sidde og kigge på uret, har han sagt til Scleroseforeningen.

Niels Ellegaard
Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix

Lise er positiv

Netop nu går han til prøver på Cirkusrevyen, og han er meget imponeret over, hvor godt hans hustru håndterer sin sygdom.

Den sclerose, hun er angrebet af, er nemlig en grim en af slagsen, men heldigvis har Lise er positivt livssyn og lægger altid mærke til, når solen skinner.

Faktisk har hans hustru altid været et positivt menneske, men han sagde også straks, hun fik konstateret sclerose, at hun ville have det bedste ud af det.

Psykolog har hjulpet

Lise sagde selv, at hun ikke ville sidde i et hjørne og være den bitre dame, selv om de ville de fleste nok have haft forståelse for, hvis havde været tilfældet.

Det er med Niels Ellegaards ord en flot livsindstilling, som han selv har lært meget af, og han har selv haft stor gavn af at tale med en psykolog.

Psykologen har hjulpet ham med at indse, at han også godt må have svære dage, fordi man ikke altid kan være stærk, og det er vigtigt for ham at turde snakke om det, så man ikke lukker sig inde i sorgen.

Rørende ord fra Niels Ellegaard!

Vi synes bare, Niels Ellegaard klarer det rigtig flot. Send din støtte til ham i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!