Foto: Privat/Nordjyllands Politi

Sådan blev den drabsdømte i Mia-sagen fældet af sin gps

Til maj begynder Thomas Thomsens ankesag. Her beskrives, hvordan hans gps var med til at få ham fældet i retten.

Der var lagt op til en fest af de helt store, da landet igen åbnede op efter den triste coronanedlukning.

Også i en af Danmarks helt store partybyer Aalborg var de parate med en genåbningsaften, men i stedet endte aftenen med at danne ramme for et af vores lands mest bestialske drab.

Den 37-årige elektriker Thomas Thomsen blev i 2023 idømt forvaring for mordet, men til maj begynder hans ankesag.

I retten blev der blandt andet lagt fokus på hans gps i bilen, og nu skriver Ekstra Bladet, hvordan den var med til at fælde ham.

Det gør de i forbindelse med deres podcast ‘Hun mødte en morder’.

I retten sidste år sad Thomas Thomsen og forklarede, hvordan han havde været nysgerrig på Aalborgs byliv, da der var annonceret en stor genåbningsfest efter coronanedlukningen.

Han fortalte, at han kørte ind til byen midt om natten, og at han så Mia Skadhauge Stevn, der så ud til at fryse, hvortil han tilbød hende et lift.

I retten kom det dog frem, at han allerede inden køreturen havde slukket sin mobil og sin gps i bilen i håbet om ikke at kunne blive sporet.

Først syv timer senere satte han den til igen, men det skulle vise sig, at en tilfældighed skulle være med til at fælde ham.

Artiklen fortsætter under billedet…

Mia
Mia Skadhauge Stevn. Foto: Privat/Nordjyllands Politi

Kunne spores præcist

Ekstra Bladet nævner, at der var en fejl i gps-systemet forbundet med firmaet Connected Cars, og derfor blev hans færden stadig noteret præcist hvert 15. sekund.

I retten havde Thomas først fortalt, at han hurtigt satte Mia af ved et busstoppested, men da han blev konfronteret med, at det ikke passede med gps’en, ændrede han forklaring til, at turen i stedet var gået til et skovområdet.

Det var her, at den drabsdømte blandt andet forklarede, at Mia skulle have taget initiativet til sex ved blandt andet at lyne hans bukser ned.

I retten ændrede han dog også forklaring fra, at Mia skulle have været flirtende, til at hun blundede i bilen.

En del af forklaring lød også på, at da de var steget ud at bilen, faldt Mia i skoven. Her skulle der have været flere meters afstand imellem dem, hvorefter han, ifølge sin egen forklaring, forsøgte at hjælpe hende op.

Forklaringen blev dog på ingen måde købt i retten.

I stedet var man overbevist om, at Thomas Thomsen havde i sinde at voldtage Mia. Hun skulle dog have forsøgt at flygte, hvorefter Thomas endte med at kvæle hende.

Han erkendte usømmelig omgang med lig, og skulle ifølge retten have parteret hende i intet mindre end 231 dele.

Han nægter sig dog skyldig i voldtægtsforsøg og drab.

Ankesagen begynder i landsretten d. 13. maj. Der forventes dom d. 30. maj.

Det er så modbydelig og forfærdelig en sag. Vi sender atter tanker til Mia Skadhauge Stevn.