Dyrlæge befrier fastlænket hest – har ingen anelse om hvad det kommer til at gøre ved hans liv et par minutter senere

Det er hjerteskærende at høre, når dyr bliver behandlet dårligt. Derfor er jeg så taknemmelig for alle de dyrehelte, som vier deres liv til at gøre dyreriget til et bedre sted.

I Rumænien er det almindeligt, at heste findes med for- eller bagbenene bundet, fordi nogen har forsøgt at stoppe dem i at flygte.

Da en dyrlæge fra organisationen Four Paws befriede et af disse smukke dyr fra dets barbariske kæder, fik han en stor tak.

Øjeblikket hvor dyrlægen Ovidiu Rosu befrier en hest fra dens kæder er hurtigt gået viralt. Grunden er hestens reaktion, som rører alle der ser klippet.

Fra begyndelsen var hesten nervøs, fordi den ikke vidste, hvad der skulle ske med den. Men dyrlægen tog sin tid til at udføre redningsaktionen fint og harmløst, hvilket hesten kunne mærke.

Fordi dyrlægen arbejde på at berolige hesten og fjerne de kæder, som havde efterladt mærker, så kom et medlem af flokken og rørte hans næse, som en tak for at hjælpe kammeraten. 

Organisationen Four Paws har arbejdet med denne type redningsaktioner i flere år, hvilket ses tydeligt i videoen.

Ifølge Animal Channel: “De her heste blev taget med til Rumænien af tartarer for cirka 300 til 400 år siden. Tartarerne efterlod mange heste, hvilket gjorde, at de begyndte at bevæge sig frit over områderne.

Mange heste blev sluppet fri efter 1989, efter at de agrikulturelle samarbejder blev opsplittet. Det ledte til en enorm stig i populationen i 2010, hvor der var så mange som 1 500 heste der levede i Dandube Delta”.

Hestene bevægede sig mod det beskyttede område Letea Forest, hvor myndighederne ville have kontrol over dem.

Four Paws tilbød at oprette og vedligeholde et program, som holder styr på bestanden. Der indgår også at vaccinere hestene og at fjerne de grusomme kæder som nogle mennesker bliver ved med at putte på hestene.

Du kan se hestens rørende tak i videoen herunder:

Alle dyrevenner fortjener at blive hyldet for at vide, at deres arbejde er værdsat. Del for at hylde hvis du er enig.