Manden vil tage sit eget liv – går ud for at tage en sidste cigaret, da han indser hvem der lurer i buskene

Dem som er med i krig tvinges til at se og opleve ting, som vi ikke kan forestille os. Josh Marino gjorde tjeneste i en krig, og for ham blev belastningerne så tunge, at han ikke ville leve mere, skriver Relieved.

Men pludseligt skete det ufattelige, som stoppede ham i sidste sekund. Hele Joshs verdens blev vendt på hovedet. 

Josh Marino gjorde tjeneste i en krig i Bagdad. I krigen var han med i et angreb, hvor murbrokke eksploderede lige ved siden af ham. Det gjorde, at han led af en traumatisk hjerneskade og senere fik han beskeden om, at han led af PTSD, posttraumatisk stresslidelse. Det kan forårsages af, at man har oplevet slemme ulykker, krig eller seksuelt og fysisk vold.

Det er noget som mange soldater rammes af, og det sætter dybe spor i mange mennesker.

Josh Marino var soldat i en krig i Bagdad. Foto: Youtube

Traumatiske billeder – ville ikke leve mere

Vel hjemme i barakkerne havde Josh Marino svært ved at fortrænge alle de grusomme og traumatiske billeder, som svævede rundt i hovedet.

Josh husker ofte tilbage på dagene, hvor han havde ude på slagmarken.

“Mange af os kommer hjem uden at vide, at vi tager krigen med os hjem. I mange tilfælde er det et usynligt sår, som ingen kan se”, siger han i filmklippet “Josh & Scout, a Mutual Rescue”.

Da den psykiske tortur blev værre, bestemte han sig for at tage sit eget liv. Sårene var for dybe til, at han kunne se en anden udvej.

Foto: Youtube

Reddet i sidste sekund

Josh havde som forberedelse fundet en kniv og skrevet et afskedsbrev, som han efterlod på sin computerskærm. Han var uden for barakkerne i Fort Riley, Kansas, for at ryge sin sidste cigaret, da han pludseligt hørte en raslen fra buskene ved siden af.

En lille sort og hvid kat kom luntende ud af buskene og gik lige frem mod Josh.

Katten blev hans skytsengel

“Han gik lige frem til mig, støttede sig til mit ben og lod mig klappe ham. Jeg faldt ned og brød ud i tårer”, suger han i filmklippet “Josh & Scout, a Mutual Rescue. “Måske han forstod, at der var noget, som jeg ikke kunne håndtere”.

For Josh blev katten en skytsengel, som dukkede op da han havde mest brug for nogen. Al fokus blev flyttet til katten, som Josh begyndte at made hver dag. Katten fik navnet Scout.

Skulle blive venner for livet

Men en dag kom Scout ikke til barakkerne, og det var tid til at Josh skulle stoppe som soldat. Så uden Scout ved sin side, blev Josh tvunget til at fortsætte med sit liv. Han mødte en pige, som senere blev hans kæreste. De fik tanken om at adoptere en kat sammen, eftersom Scout havde hjulpet Josh så meget med hans PTSD.

På adoptionscenteret fandtes en kat, som føltes meget bekendt. En sort kat med hvide poterne, som ligne Scout utroligt meget.

Og det var Scout.

Genforenede – ændrede hele livet

Josh kunne ikke tro sine egne øjne, og skrev under på papirerne uden at blinke. Han tog Scout ud af buret og krammede ham. Genforeningen var total.

Scout og Josh genforenes. Foto: Youtube

Josh og Scout havde reddet hinanden. Ikke bare fik Josh det bedre og havde bedre styr på sin sygdom – han giftede sig med kæresten Becky, tog en mastereksam i klinisk rehabilitering og rådgivning i psykisk helse, og fandt et job i afdelingen for veteraner, hvor han hjælper andre som har været udsat for samme hændelse som ham selv. Tænk på, hvor mange liv Josh har kunne redde på grund af sin erfaring og rådgivning…

Scout fik ham desuden allerede har begyndelse til at stoppe med at ryge og træne i stedet for.

Foto: Youtube

Alt som så så mørkt og dystert ud, blev vendt til noget fantastisk, da de her to fandt hinanden. Og jeg tror også, at Josh kan bekræfte, at Scout var skytsenglen som redde han og den anden vej rundt.

Se klippet for at se endnu mere til Josh og Scout:

Dette efterlod mig med tårer. Spred gerne dette videre hvis du også synes, at dyr er de fineste engle, som vi har på denne jord. 

Her kan du få hjælp, hvis du har det dårligt:

Hvis du har det så dårligt, at det føles uudholdeligt eller du har selvmordstanker, skal du straks tage kontakt til en psykiatrisk akutmodtagelse eller ringe 1813.

Livslinien: 70 201 201

Voksne over 18 år:

Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse: 38 64 18 00

Børn og unge under 18 år:

Klinik for selvmordsforebyggelse hos børn og unge: 40 12 98 50