Ny farlig trend: Duer farves for sjov – nu advarer ekspert om fænomenet, der kan koste fugle livet

Alle dyr fortjener at blive behandlet med respekt, men det er desværre for ofte, at mennesker svigter dyreriget.

Et nyt uhyggeligt fænomen er blevet mere og mere trendy, i hvert fald i USA og Storbritannien.

Tendensen er at farve duer lyserøde eller blå – hvilket kan få fatale konsekvenser for de stakkels dyr…

Den britiske dyrerettighedsorganisation RSPCA udsender nu en advarsel til offentligheden. Dette efter at en due måtte tage sit eget liv efter at være blevet farvet lyserød.

Grunden til, at duen er blevet farvet lyserød, menes at have noget at gøre med, at den bliver udsat for en ny slags trend, der breder sig på de sociale medier.

Tendensen har at gøre med såkaldte ”gender reveal”-fester, det vil sige begivenheder, hvor vordende forældre afslører kønnet på deres ufødte barn.

Fænomenet med gender reveal parties er blusset op i de senere år, ikke mindst i USA. Folk har en tendens til at være kreative, når det kommer til at afsløre, om de får en dreng eller en pige. Og vi har set flere eksempler på, hvornår kreativiteten tog overhånd…

Ny idiotisk trend

En nyere tendens, der er begyndt at dukke op på sociale medier, er par, der bruger duer til at afsløre barnets køn i maven. Folk farver således duerne enten blå eller lyserøde, og slipper dem derefter for at skabe en æstetisk effekt.

På Leicestershire Wildlife Hospital i Storbritannien fangede de for nylig en due, der blev udsat for tendensen. Duen var blevet angrebet af en kat og var fuldstændig underernæret.

Se opslaget herunder eller klik her.

PLEA TO STOP THE DYEING OF PIGEONSYesterday, we admitted this pigeon which had been dyed pink. The pigeon was most…

Posted by Leicestershire Wildlife Hospital on Friday, March 29, 2024

Nu vil de gøre folk opmærksomme på konsekvenserne af at udsætte duerne for dette.

Det er blevet en frygtelig trend, og vi opfordrer jer til at sprede budskabet om, hvilke effekter det kan have. Tænk dig om, før du følger disse sociale medier-trends. Det er simpelthen en grusom handling og ingen måde at fejre dit barns køn. Som i tilfældet med denne due, gør farvelægningen fuglene til et meget nemmere og identificerbart mål for rovdyr, ” skriver Leicestershire Wildlife Hospital i et opslag på Facebook.

En due, der er blevet farvet på denne måde, kan komme til skade på flere måder. På den ene side kan de blive lettere bytte for rovdyr, og duerne risikerer også at blive skubbet ud af andre fugle. Kemikalierne i malingen kan også være skadelige for dyrene.

Det er heller aldrig en god idé at slippe tamme fugle ud i naturen.

” Det ser i hvert fald aldrig ud til at ende godt for duerne at slippe tamfugle ud til bryllupper eller fester. De er husdyr og har aldrig levet i naturen, så de ved ikke rigtig, hvad de laver, siger Amy Ducker fra Leicestershire Wildlife Hospital til The Mirror og fortsætter:

” Folk forstår åbenbart ikke, når de ser disse tendenser på sociale medier, og de tænker ikke engang over, om det er noget, der er rigtigt eller forkert. Jeg tror bare, de ser på det og tænker, at alle gør det, så det må være i orden .”

Sikke en dum trend… Håber virkelig, at folk vil fange deres fornuft og lade dyrene være i fremtiden!