Verdens mest ensomme elefant har brugt 35 år i fangeskab – nu har han endelig fået sin frihed

Det gør så ondt i mit hjerte, når jeg ser, hvordan dyr bliver behandlet dårligt af mennesker.

Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan behandle et andet væsen dårligt, og når jeg læser om sådanne hændelser knuses mit hjerte.

Men efter mange års kamp for elefanten Kaavan kommer nu en glædesbesked.

Efter 35 år i fangeskab er han endelig blevet sluppet fri.

“Jeg har næsten aldrig set ham lykkelig”, siger Mohammad Jalal, en af elefanten Kaavans plejere.

Elefanten Kaavan var bare et år, da han blev taget fra Sri Lanka og sendt til Islamabad Zoo i Pakistan.

Siden har Kaavan ikke set andet end den indhegning, hvor han har boet i lidt under 35 år.

Historien om Kaavan fik stor opmærksomhed af dyreaktivister over hele verden og blev snart kendt som “verdens mest ensomme elefant”.

At se den smukke kæmpe tvunget til at leve et ensomt liv i stedet for at gå frit omkring med andre elefanter udløste protester fra aktivister, som arbejdede for at han skulle flyttes til et bedre hjem.

Men gennem årene har han ikke været helt alene.

I 1990 fik han en partner ved navn Saheli, men efter hun døde i 2012, har han været tvunget til at leve alene og kunne ikke gøre noget.

Ifølge Al Jazeera blev Kaavan regelmæssigt iført kæder siden 2015.

Den grusomme behandling som han har været udsat for, hvor han er blevet tvunget til at bære kæder, har også plaget elefanten psykisk.

Kaavan begyndte at vise tegn på depression og begyndte regelmæssigt at svaje og svinge med hovedet, hvilket indikerer “en form for psykisk sygdom”, siger talsmand for Pakistan Wildlife Foundation, Safwan Shahab Ahmad, som har observeret elefanten i cirka tre årtier, skriver Mirror.

“Jeg har næsten aldrig set ham lykkelig”, siger Mohammad Jalal, en af elefanten Kaavans plejere.

🇵🇰🔸#FOURPAWSinPakistan🔸🇵🇰 : Kaavan, the loneliest elephant in the world 🐘 After the Islamabad High Court made the…

Posted by FOUR PAWS on Saturday, September 5, 2020

Efter at have boet i den zoologiske have i tre og et halvt årti og brugt de sidste otte år uden nogen partner, var mange bange for at han ville dø i fangeskab.

I maj 2020 anerkendte Pakistans højesteret forsømmelse af dyrene såvel som de dårlige forhold som dyrene blev holdt i.

Der blev udstedt en ordre om lukning af Marghazar Zoo, efter at dyreaktivister øgede presset for at befri Kaavan og de andre dyr

Sågar sangeren Cher talte for, at Kaavan skulle sendes til et nyt hjem og kaldte det “et af de største øjeblikke i mit liv”, da hun hørte, at han ville blive fri.

Efter nyheden om Kaavans skæbne sagde Mark Cowne, som grundlagde “Free The Wild” med Cher, til Al Jazeera:

“Det er så spændende. Det er bemærkelsesværdigt… Vi var urolige for hans psykiske helbred, han var i en meget dårlig tilstand. Vi ville virkelig hjælpe ham. Han har gået gennem en grusom tid, låst fast i så mange år, fastlænket i al den tid”.

🇵🇰🔸#FOURPAWSinPakistan🔸🇵🇰 : Kaavan, the loneliest elephant in the world 🐘 After the Islamabad High Court made the…

Posted by FOUR PAWS on Saturday, September 5, 2020

Da en lægeundersøgelse blev gennemført for at kontrollere og sørge for, at Kaavan var rask nok til at rejse til sit nye hjem, kunne dyrlægerne se, hvor dårligt hans krop var blevet behandlet.

Det hårde gulv han havde stået på havde skadet hans fødder og efterladt neglene revnet og tilgroet. Selvom han var overvægtig var elefanten også fejlernæret, ifølge The Guardian.

Martin Bauer, en talsmand fra Four Paws, organisationen som tilbød at hjælpe med at flytte elefanten, sagde:

“Han udviklede også en skadelig opførsel, hvilket betød, at han ryster hovedet frem og tilbage i timer. Det skyldes først og fremmest, at han keder sig”.

🇵🇰🔸#FOURPAWSinPakistan🔸🇵🇰 : Kaavan, the loneliest elephant in the world 🐘 After the Islamabad High Court made the…

Posted by FOUR PAWS on Saturday, September 5, 2020

Selvom Kaavan kommer til at bruge lang tid på at komme sig fra den fysiske og psykiske terror, som har tæret på ham, blev han anset som klar til at rejse efter lægeundersøgelsen.

Sandsynligvis bliver det et sted i Cambodja, som kommer til at blive hans nye hjem og forhåbentligt kan han finde en familie at være sammen med der.

“Efter undersøgelserne som bekræftede, at Kaavan er tilstrækkeligt stærk, vil der nu blive taget skridt til at flytte ham til et dyrereservat, som eventuelt er i Cambodja”.

Men indtil han bliver flyttet til sit nye hjem, bliver han behandlet godt af dyreorganisationen, der også har sørget for, at elefanten har fået bedre mulighed at bevæge sig og komme omkring som han selv ønsker det.