1-årige Elliot fandt populært legetøj på gulvet – tre timer senere lå han på operationsbordet

Familien Skilbred Holmquist sad hjemme og spiste middag lørdag aften.

Samtidig krøb den mindste på 14 måneder rundt på gulvet og legede. Et kort øjeblik var han udenfor forældrenes synsvinkel og her fik han øje på en fidget spinner, som er et populært stykke snurrende legetøj. Han begyndte straks at lege med den.

Tre timer senere lå han på sygehuset.

– Vi opdagede, at han havde lykkedes med at få en af beholderne løs, som et af lysene sidder i. Elliot havde beholderen i munden, men det lille batteri, som sidder i den, var væk, fortæller mor Mina Mari Skilbred Holmquist til norske TV 2.

Fidget spinners er det mest populære stykke legetøj lige nu. Plastik-dimsen er egentlig skabt til at hjælpe børn med koncentrationsudfordringer, men er den seneste tid også blevet populær for mange andre.

Selv 1-årige Elliot blev nysgerrig, da han opdagede legetøjet, mens familien sad og spiste i lørdags. Da forældrene og hans to søskende et kort øjeblik ikke havde den kravlende lille søn under opsyn, så han sin chance og begyndte at undersøge en af storesøsterens fidget spinners.

Da mor Mina Mari sekunder senere opdagede, at sønnen var væk, gik hun straks ind for at se til ham – og gjorde en skrækindjagende opdagelse.

Sønnen havde slugt et batteri til en lampe, som fandtes i fidget spinneren.

Moren ringede til sygehuset for at spørge, om der kunne være noget gifigt i batteriet, som sønnens havde slugt. Hun fik at vide, at de straks burde kontakte en læge.

Ti minutter senere var der både ambulance og brandbil på plads. Selvom Elliot ikke så ud til at lide af batteriet, frygtede lægerne, at det kunne skade hans indre organer. Røntgenbillederne viste, at batteriet lå i maven. 

Elliot måtte køres til Oslo, hvor han straks faldt i søvn ved hjælp af narkose. Han var tvunget til at blive opereret og efter en time havde kirurgerne fundet batteriet og fået det ud. I værste tilfælde havde batterisyre lækket ud i kroppen, men det skete altså ikke.

– Da han blev rullet ind på operationsstuen gik det op for mig, at det var alvorligt, siger moren til TV 2.

Hun er meget taknemmelig for støtten og hjælpen, hun fik på sygehuset. Fra da Elliot slugte batteriet, tog det tre timer, inden det var ude igen – og så var familien desuden blevet transporteret fra hjemmet i Ås til Oslo.

Elliot fik lov at sove natten over på sygehuset og har det nu godt.

Efter det dramatiske døgn har mor Mina Mari lagt billeder ud på Facebook og advaret andre forældre. Hun gør det klart over for norske TV 2, at hun ikke har noget imod fidget spinners, men hun vil have, at folk skal være opmærksomme på, at små børn kan åbne beholderen, som batterierne sidder i.

Del gerne dette videre, så ikke flere børn eller familier skal havne i samme situation som Elliot!