Alle børn skal tage kartofler med i skole – vi kan alle lære noget af sandheden bag den mærkelige regel

Det er næsten umuligt at være tilgivende hele tiden, selvom vi alle udemærket er klar over, at det nogle gange er bedre at give slip.

Med dette i tankerne besluttede læreren i denne fiktive historie at give sine elever en vigtig lektion.

Hun valgte at gøre det på en meget kreativ og rørende måde, og jeg følte mig ganske enkelt nødsaget til at dele historien med jer!

Historien lyder som følger:

“En lærer besluttede, at hun ville lære sine elever noget meget vigtigt. Hun fortalte dem alle, at de skulle tage hjem, finde en plastikpose og fylde den med én kartoffel for hver person, de hadede. Dagen efter skulle eleverne tage deres poser med i skole.

Dagen efter, da børnene kom ind i klasseværelset med deres skoletasker, havde de hver ganske rigtigt en plastikpose med kartofler. I nogle af poserne var der én kartoffel, andre havde tre, og nogle havde fem styks.

Herefter fortalte læreren, at børnene skulle blive ved med at have poserne med kartofler i skoletasken hele ugen, uanset hvor de gik hen.

Børnene gjorde, som de blev fortalt, og først mente de fleste, at det var en sjov leg. Men snart begyndte kartoflerne at lugte dårligt, og børnene blev også trætte af at bære rundt på den ekstra vægt.

Endelig var ugen forbi, hvilket også gjorde sig gældende for lærerens lille leg.

Ugen efter, om mandagen, samlede læreren alle sine elever. Hun spurgte dem: “Var det sjovt at bære rundt på de mange kartofler i sidste uge? Nød i det?”.

Alle børnene svarede samstemmende: “Nej, frøken. Det var slet ikke sjovt!”

Eleverne var lettede over at slippe for de stinkende og tunge kartofler i skoletaskerne.

Herefter afslørede læreren sandheden bag eksperimentet.

“Forestil jer at disse kartofler er alt det had, vi bærer rundt på i vores hjerter. Det belaster os, og stanken af dette gør vores liv uudholdelige. I har kun gået rundt med kartofler i jeres skoletaske i en uge. Forestil jer hvad det kan gøre ved jer, hvis I bærer had i jeres hjerter hele livet.”

Læreren fortsatte: “Så forsøg at befri jeres hjerter fra had og vrede. Lær at tilgive – på den måde vil I få et længere og lykkeligere liv!”

At forklare noget kompliceret så det er letforståeligt, er ikke altid let, derfor mener jeg, at denne lærer fortjener al respekt!

Hun åbnede virkelig sine elevers øjne, og jeg er overbevist om, at de aldrig glemmer denne lektion!

Jeg tror, at vi alle kan blive enige om vigtigheden af budskabet – det er svært at tilgive, men til sidst vil hadet og vreden kun have negative konsekvenser.

Del dette vigtige budskab med dine venner på knappen nedenfor!