Da moderen skal besøge 4-årig søns gravsten er den borte: Årsagen får nettet til at koge

En forælder skal ikke behøve at overleve sit barn. Jeg kan ikke forestille mig noget værre.

42-årige Jo Corbett-Weeks søn Max var bare fire år gammel, da han døde på tragisk vis efter komplikationer af hans epilepsi.

For at ære sin søn ønskede moderen, at han skulle have en specialdesignet gravsten.

En bamse i sten, som holder en stjerne med Max’ navn på. Den personligt designede sten kostede næsten 40.000 kroner, men den var hver en øre værd syntes Jo.

På stjernen, som bamsen holdt, stod der “Max, vores tapre lille soldat” fulgt af hann fødselsår og en kærlig tekst. Og Jo blev rørt, da hun så, hvor mange, som kom og lagde gaver ved stenen. Men ikke alle var lige glade for den specialdesignede gravsten.

Fjernet fordi den ikke passede ind

Da Max’ fødselsdag nærmede sig, kom chokket for mor Jo.

Max’ gravsten var blevet fjernet. Jo forstod ikke, hvad der var sket med sønnens gravsten, men ville snart opdage årsagen.

En anden besøgende på kirkegården var blevet forstyrret af, at gravstenen ikke passede ind udseendesmæssigt og havde klaget til den person, som var ansvarlig for kirkegården.

“Jeg var helt uvidende om dette. Den ansvarlige kontaktede mig aldrig, det var stenhuggeren, som fortalte, at han havde fået besked om at fjerne stenen,” siger Jo til BBC og fortsætter:
”Jeg er oprevet, stresset og vred. Vi har været igennem så meget som familie”.

Havde den forkerte form

Da nyheden kom frem, blev en talsmand for kommunen kontaktet af af BBC, for at svare på, hvorfor man valgte at fjerne stenen uden at give besked. Svaret lød:
”Vi har en overensstemmelse om, hvordan formerne må se ud på kirkegårdens græsplæne. Vi blev kontaktet af folk, som afviste formen.”

I det samme interview siger talsmanden, at stenhuggeren satte gravstenen op uden godkendelse, da han ikke vidste, at den ikke passede ind, det skriver BBC.

“Det var en meget svær beslutning at fjerne den, men vi var nødt til at træffe den med det samme”, lød det fra talsmanden.

Jeg bliver så ked af det, når jeg læser dette. Hvordan kan man gøre sådan mod en mor i sorg.

Dels forstår jeg ikke, hvordan man kan fjerne en gravsten uden at oplyse familien. Dels forstår jeg ikke, hvordan mennesker kan gå op i, hvordan andres grave ser ud.

Del artiklen med dine venne på Facebook, hvis du også synes, at moren burde informeres, inden gravstenen blev fjernet!