Kassemedarbejder med autisme ødelagde brødet ved kassen – så skrev kunden dette brev til chefen

Når man skal handle efter fyraften, vil man gerne have, at det forløber uden de store problemer.

Derudover skal det helst gå hurtigt, så man kan komme hjem for at lave mad og lade batterierne op til en ny dag.

Emma Shawcross var også opsat på at få det overstået ganske hurtigt, da hun besøgte et supermarked i hjembyen Norfolk, England, på vej hjem fra arbejde. Det skriver LittleThings.

Men da hun stod ved kassen for at betale, brugte kassemedarbejderen en evighed på at scanne varerne, tælle byttepengene flere gange og ødelagde brødet i sin jagt på stregkoden.

Skrev et brev til chefen

Mange ville med garanti have blevet både irriteret og vred, men Emma besluttede i stedet at skrive en besked til supermarkedet på Facebook. Blot et par dage senere var hendes historie blevet læst af tusindvis, men ikke af den årsag, man ellers skulle tro.

Og selvom historien har et par år på bagen, er dens budskab stadig lige så aktuel i dag.

Facebook: Emma Shawcross

Emma skrev følgende:

“Da jeg sagde, at jeg skulle have fem poser, talte han dem alle, herefter talte han dem igen, hele to gange, inden han gav dem til mig.

Kassemedarbejderen snakkede ikke rigtig med mig, han maste mit brød, mens han scannede det, mens jeg ventede tålmodigt og lod ham tage sin tid, især da han forsøgte at scanne de pinlige varer.

Da jeg skulle betale, havde jeg allerede styr på, hvor meget jeg skulle betale, så jeg talte mine penge sammen med ham. Han talte selvfølgelig pengene to gange, inden han også talte mine byttepenge to gange.”

Wikimedia

Et perfekt øjeblik

Men I skal vide, at hvert et øjeblik var perfekt. Jeg spurgte ham, om han kunne lide sit arbejde, og han fortalte lidt om sine erfaringer med Tesco, og hvordan de havde givet ham en mulighed, som andre arbejdsgivere aldrig havde gjort. Kassemedarbejderen er nemlig autist.

Som mor til en 12-årig autistisk dreng gør det mig varm om hjertet. Arbejdsgivere, der ændrer holdninger, som I gør, der virkelig giver lige muligheder – det ændrer menneskers liv.

Så tak, Tesco, det var en fornøjelse at handle hos jer i dag.”

Med sit opslag håber Emma at gøre andre opmærksomme på, at man ikke skal dømme andre for hurtigt.

Bare fordi man har et handicap, bør det ikke betyde, at arbejdsgivere ikke kan ansætte en. Alle kan bidrage med noget og i mange tilfælde gøre det bedre end en person, der på papiret fremstår helt fejlfri. Tøv ikke med at dele Emmas smukke budskab videre!