Sønnen græder og har høj feber – så indser moren at lægerne har begået en livsfarlig fejl

Skoldkopper har næsten alle haft, og jeg husker tydeligt, hvor ubehageligt jeg syntes, at det var. Men jeg er nu glad for, at jeg har haft det og ikke behøver at bekymre mig om at få det som voksen, hvor det skal være langt værre. 

Skoldkopper anses ikke for at være en specielt farlig sygdom, og alle går gennem den samme pine, men for en mor blev hendes søns sygdom til et mareridt. 

Harley Lyons fra Warrington i England tog sin søn Lewis med til lægen, da hans feber blev bekymrende høj. 

Facebook/LoveWhatMatters

Lægen anbefalede hende at give sønnen ibuprofen, som både er smertestillende og febernedsættende. Hun stolede på lægen og gjorde, som han sagde. 

Efter at Lewis fik pillen, blev hans tilstand endnu værre, og Hayley måtte haste på sygehuset med sin søn for anden gang på kort tid. Og denne gang blev han indlagt – med en alvorlig infektion. 

Efter at også nogle af hendes venners børn fik skoldkopper, følte hun, at hun måtte advare andre med børn. 

Facebook skrev hun:

“Jeg vil gerne minde alle om IKKE at give sine børn neurofen/ibuprofen. 

Fire forskellige læger gav Lewis en recept på det, da vi ikke kunne få hans feber ned. Denne type medicin er antiinflammatorisk. Den reagerer ved skoldkopper og gør, at de trænger dybere ned i huden. 

Det var først, da vi tog Lewis til Alderhey (alle læger fra vores lokale sygehus sendte ham bare hjem og sagde: “det er bare skoldkopper“), at vi fik styr på det. 

Facebook/LoveWhatMatters

Han blev diagnosticeret med blodforgiftning og blev indlagt, så snart vi kom til Alderhey. 

Takket være at vi var så stædige og fortsatte til et børnehospital, har han det i dag godt. 

Det kunne være endt galt, hvis det ikke havde været for lægerne på Alderhey og deres gode råd, pleje og kunstnere. 

Brug kun CALPOL (et lægemiddel, der indeholder det aktive stof paracetamol) for at få feberen ned. Det står endda på neurofens hjemmeside, at man ikke må bruge dem ved skoldkopper. (Vi opdagede det, da det var for sent). Men når ens læge udskriver det, sætter vi jo ikke spørgsmålstegn ved det.”

Takket være, at Hayley var så opmærksom og indså, at Lewis var alvorligt syg, endte det lykkeligt. På Sundhed.dk kan man læse, at det er bedst at behandle med smertestillende med paracetamol. 

Facebook/HayleyLyons

Del gerne artiklen med dine venner på Facebook for at advare andre forældre, så ingen andre børn risikerer at blive ramt.