Udmattet mor bliver tilsvinet da hun ammer på restaurant – rejser sig og slår tilbage

Elizabeth Herzogs lille datter Georgia var ivrig efter at komme ud og blev født allerede i uge 32. Ved fødslen vejede datteren kun 1,5 kilo og modtog intensiv pleje for at klare sig.

I Georgias første måneder var det ekstra vigtigt, at hun spiste ordentligt, for at indhente og følge udviklingskurven. Derfor var det ekstra følsomt for mor Elizabeth, da folk kommenterede, at hun ammede i offentligheden.

Elizabeths første restaurantbesøg med datteren efter fødslen blev ubehageligt og ydmygende.

Da lille Georgia, som bare var nogle måneder, blev sulten, så ammede Elizabeth hende, som hun plejede. Denne her gang forløb dog ikke så ubesværet, som det plejede at gøre.

Blev bedt om at forlade restauranten

Elizabeth sad ved sit bord og ammede sit barn, da chefen på restauranten nærmede sig hende. Han puffede hende på skulderen og sagde noget, som fik moren til at rejse sig op og forlade stedet.

Chefen sagde, at det var upassende at amme på restauranten, og at Elizabeth måtte gå et andet sted hen, hvis hun skulle gøre det.

Tilladt at amme ved lov

Ifølge staten Iowas love, hvor Elizabeth bor, står det kvinden frit for at amme sit eget barn på et offentligt sted, det inkluderer også restauranten.

Fordi Georgia er sart, forsøger Elizabeth at undgå at dække barnets ansigt med et klæde.

Foto: Youtube/Mas Udi

Moren vil øge tolerancen for amning

Elizabeth forstår, at meningerne er delte, når det handler om offentlig amning, men hun håber, at hendes historie kan åbne for spørgsmål og øge tolerancen omkring det.

– Jeg gør mit bedste som mor, og jeg er klar over, at nogle mennesker kan kigge underligt, og jeg er klar over, at nogle mennesker kan blive chokerede over det. Men alt jeg forsøger at gøre er at give min baby mad, siger hun til WQAD.

Spædbørn har brug for at spise ordentligt, og amning er det mest naturlige der findes. Alligevel mener mange, at det er højt upassende at amme blandt folk. Hvad synes du? Del gerne din holdning i kommentarfeltet.