Lægen stopper undervisningen og stormer frem mod teenager – da hun hører “Robert” kommer tårerne

Hun havde ikke haft en let start på livet, Ashli Taylor. Da pigen kom til verden, led hun af medfødt levercirrose, en tilstand som skadede leveren, så den til sidst ikke kunne fuldføre sine vigtige opgaver i kroppen.

Tilstanden var alvorlig fra første gang hun åbnede øjnene. Pigen var tvunget til at få mad gennem en slange i næsen, og hendes første tid på jorden blev tilbragt på et værelse på sygehuset med masser af stik og ledninger.

For overhovedet at kunne overleve havde hun brug for en transplantation. Så skred en mand ved navn Robert Goldstein ind i hendes liv for første gang – og forandrede alt.

Foto: Youtube

Det var en stor beslutning, men for Ashli Taylors mor var der ingen tvivl om sagen. Crystal Pope-Taylor tog den modige chance at donere en del af sin lever for at redde datterens liv – og den livsvigtige operation blev gennemført af en kirurg i den amerikanske by Dallas. Hans navn var Robert Goldstein.

Heldigvis gik operationen godt. Takket være en uselvisk mor med et kæmpe hjerte og en genial kirurg, fik Ashli en ny chance i livet. Hun overlevede spædbarnsalderen, fik en lykkelig opvækst og udviklede sig til en ung og livsglad teenager.

Foto: Youtube

Ashli talte sjældent over sin hårde start på livet.

Derfor vidste 15-årige Ashlis kammerater heller ikke, hvad hun havde gået igennem, før en dag i december 2015, hvor pigen åbnede op i en lektion om kreativt sprog på skrift.

Foto: Youtube

I en skoleopgave valgte teenageren at skrive et langt brev til manden, som – sammen med moren – havde reddet hendes liv.
Robert Goldstein.

Der var gået 15 år siden den livsvigtige operation, men hun havde ikke glemt ham. Hun havde heller ikke fået chancen for at tale med ham, og derfor ville hun nu rette et stort og inderligt tak.

Foto: Youtube

Det gjorde hun og Ashli gik videre i livet.

Men en dag bankede det på døren til klasseværelset. Ind trådte en mand som med bestemte skridt gik lige mod teenageren. Først forstod hun ingenting. Men da hun hørte navnet “Robert”, væltede alt ind over hende.

Foto: Youtube

Lige foran hende, i operationstøj og med en stor buket blomster, stod kirurgen som havde udført operationen.

“Hun rørte mig i den grad, så jeg ville give noget tilbage. Jeg ville have hende til at indse, at hendes ord virkelig havde gjort et stort indtryk”, siger Robert Goldstein.

Foto: Youtube

Lige så rørt som hun var over at se Robert, lige så rørt havde han været over at få brevet. Det stærke øjeblik fik tårerne til at løbe i klasselokalet, og for den 15-årige Ashli var det endelig en chance for at sige tak.

“Læger får ikke mange tak. De har brug for at vide, at folk værdsætter deres arbejde”, siger Ashli Taylor.

Klippet fra Ashli og Roberts møde er blevet set flere hundrede tusind gange. Det minder om, hvor meget en donation kan betyde, men også hvor meget påvirkning den menneskelige kontakt har på vores liv. Se videoen her: 

https://youtu.be/r8RS1PVKhV0

Nogle gange kan det føles som om, at vi tager livet for givet, men den her historie får mig virkelig til at indse, hvor skørt det er.   Tøv ikke med at dele denne rørende historie med dine venner på Facebook i dag.