Foto: Imago/Ritzau Scanpix og AllMedia/DR

‘Barnaby’-skuespilleren John Nettles fylder 80 år: Sådan er hans liv efter hitserien

John Nettles har udødeliggjort karakteren Tom Barnaby, og selvom serien stadig kører, så trak skuespilleren stikket på sin medvirken for flere år siden.

I dag onsdag den 11. oktober fylder den britiske skuespiller 80 år.

Man kan næsten ikke sige John Nettles uden at sige kriminalkommissær Tom Barnaby. I over 13 år og gennem 81 afsnit spillede han den populære kriminalkommissær, der skulle gennem utroligt mange drabsefterforskninger for en ellers søvnig lille del af England.

Seerne kunne første gang nyde ‘Barnaby’, eller ‘Midsomer Murders’ som det hedder originalt, i 1997. John Nettles fortsatte i rollen frem til 2011, hvor den elskede efterforsker gik på pension.

Da han stoppede med serien udbrød der ramaskrig, for hvordan kunne den elskede Tom Barnaby dog gå på pension?

Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Serien har fået stor succes i flere lande, især i Danmark. John Nettles nåede da også at lave jubilæumsafsnittet ‘Mord i København’ på grund af den store interesse fra seriens fans. Serien kan stadig ses på DR.

Da John Nettles stoppede overtog Neil Dudgeon hovedrollen i serien. Han spiller Tom Barnabys fætter John Barnaby.

Det var ikke kun fans af serien, som afskeden var hård for. Det var ikke nemt for skuespilleren at stoppe.

– Jeg har lavet ‘Barbaby’ i 14 år, når Barnaby forlader serien. Jeg har skabt familiære bånd med folk i produktionen og de bliver hårde at bryde, lød det fra John Nettles til Hello Magazine forud for hans afgang.

John Nettles mente dog, at han var ved at være den “ældste efterforsker” i branchen, og karakteren trængte til at gå på pension.

Det var også mening at skuespilleren skulle på pension efter ‘Barnaby’, men et par projekter lavede om på den beslutning.

Nyder sit otium

John Nettles har efterhånden nået en alder, hvor de fleste mennesker vælger at trække stikke og nyde deres otium, og det gælder også for den anerkendte skuespiller. Siden 1995 har han været gift med Cathryn Sealey, og han nyder sin frihed med hustruen i deres hjem udenfor Holsworthy. Her bor parret med deres hund og heste og gennem årene har parret også haft æsler, som de har reddet fra en hård skæbne.

John Nettles har en datter fra et tidligere forhold.

I et interview med The Moorlander i december 2021 slog han fast, at nu er han gået på pension som skuespiller.

Efter ‘Barnaby’ kastede han sig dog over et par enkelte projekter, inden pensionistlivet kaldte. Det gjaldt blandt andet flere afsnit af serien ‘Poldark’. Det fremgår af IMDB.

‘Barnaby’ kan ses på DR hver lørdag aften klokken 22:00.

Nu hjælpes vi ad med at ønske John Nettles stort tillykke med de 80 år!