Foto: Getty Images

’Det lille hus på prærien’-stjernen Michael Landon blev plejet af sin søn under kræftkampen – han har siden afsløret sin egen tragiske diagnose

Michael Landon døde for over 30 år siden, men hans arv lever i den grad videre gennem hans roller i klassiske tv-serier som ’Brødrene Cartwright’ (Bonanza), ’Det lille hus på prærien’ og ’Highway to Heaven’.

Selvom mange stadig husker ham som et familiært ansigt på vores tv-skærme, så var han også en dedikeret ægtemand og far, hvis ultimative mål det var at sikre, at han havde et godt forhold til sine børn.

Måske kom hans ønske om at være en god forælder for sine børn fra det faktum, at Michael Landons egen barndom var kaotisk – hans mor kæmpede meget med sit mentale helbred. Michael Landon reddede flere gange hendes liv, når hun forsøgte at begå selvmord.

Michael Landon var en talentfuld atlet, men en skade i hans college-år gjorde, at han ikke var i stand til at forfølge sin passion. Så den unge mand flyttede til Los Angeles for at forsøge sig i Hollywood.

Michael Landon fotograferet i marts 1991. Foto: Ron Galella /Ron Galella Collection / Getty.

Michael Landon var gift tre gange og var far til ni børn. Sammen med sin første hustru, Dodie Levy-Fraser, adopterede han sønnerne Mark og John. Sammen med sin anden hustru, Lynn Noe, fik Michael Landon fire børn – Leslie, Michael Jr., Christopher og Shawna. Derudover adopterede han Lynn Noes datter, Cheryl, fra et tidligere forhold.  

Hans andet ægteskab gik i stykker og han endte med at gifte sig en tredje og sidste gang med Cindy Clerico. Dengang var det en stor skandale, da hun var 20 år yngre end ham og mange mennesker anklagede Michael Landon for at have været sin anden kone utro med Cindy Clerico.

Michael Landon benægtede det og sagde i 1985 til People:

– Man ødelægger ikke et ægteskab for at gå i seng med en, der er tyve år yngre. Der er nødt til at være store forskelle og et dybt behov for at stoppe et forhold, når man opløser et ægteskab efter så mange år, som jeg var gift.  

Selvom han allerede var far til syv, så fik Michael Landon to børn mere gennem hans tredje ægteskab: Jennifer og Matthew. Og selvom han havde mange børn at holde styr på, så fortalte datteren Jennifer Closer Weekly i 2019, at han var ”en fantastisk far, som var nysgerrig omkring alt og elskede at undervise børnene”.

Michael Landon og hans tredje hustru, Cindy, fotograferet i 1989. Foto: Ron Galella / Ron Galella Collection / Getty.

Desværre døde Michael Landon allerede i 1991 – bare 54 år gammel. Han døde under tre måneder efter, at han blev diagnosticeret med kræft i bugspytkirtlen. Men han var elsket til det sidst. I hans sidste øjeblik var alle hans børn til stede.

Året efter fortalte hans søn, instruktør Christopher Landon, People, om sin fars sidste dage. Han fortalte desværre, hvordan hans far blev som en “søn”, mens Christopher selv påtog sig en rolle som “faderen”. De seneste år har ’Happy Death Day’-instruktøren flere gange hyldet sin far på de sociale medier.

Men Christopher fortalte sine følgere på de sociale medier i 2021, at alting ikke altid var så rosenrødt. Her afslørede han, at han var blevet diagnosticeret med nyrekræft. Her postede han et billede af sig selv i en hospitalsseng på Instagram, hvortil han skrev:

– Ja… Hvor skal man lige starte. For en uge siden blev jeg diagnosticeret med nyrekræft. Jeg blev hastet ind for at få en akutoperation, hvor en del af min nyre skulle fjernes…

Hans sygdom var heldigvis i den tidlige fase og lægerne var i stand til at foretage en nødoperation, hvor de fjernede en del af hans nyre.

Derfor opfordrer Christopher alle til at blive testet og få tjekket op på deres helbred, før det er for sent.

Hvor er det godt at se, at Michael Landons familie bærer hans arv videre… Det er rørende at se!