Ghita Nørby håner journalist under live interview: – Det er ganske idiotisk

Under et interview i mandagens ‘Go’ aften Live’ lagde Ghita Nørby ingen fingre imellem, da hun ikke var tilfreds med journalistens spørgsmål.

86-årige Ghita Nørby kom i foråret 2019 i modvind, da hun under interview med radioværten Iben Maria Zeuthen kommenterede, og at spørgsmålene var båre ‘åndssvage’ og ‘uforskammede’. Hun desuden at svare på flere af spørgsmålene.

Nu lader det til, at Ghita igen er blevet interviewet på en måde, som hun bestemt ikke er tilfreds med. I mandagens ‘Go’ aften Live’ på TV 2 var hun igen ude med riven, denne gang over for den ellers garvede 42-årige journalist Simi Jan, der interviewede skuespillerinden foran Det Kongelige Teater.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Interviewet startede ellers ganske uskyldigt med en fortælling om Ghita Nørbys barndom, hvor hun ofte kom med sin far på teatret.

Men så spørger Simi Jan, om det var eventyrligt for Ghita Nørby at komme sådan et sted som barn – og dét spørgsmål falder ikke i god jord.

Dernæst forsøger Simi Jan at gå lidt dybere og forsøger at få Ghita Nørby til at fortælle, hvad der mon gemmer sig af mørke sider bag hendes pæne ydre, og det spørgsmål kan Ghita slet ikke acceptere.

– Det er faktisk umuligt at svare på dit spørgsmål, fordi det er ikke et spørgsmål, et professionelt menneske kan svare på. Det er ganske idiotisk, skal jeg sige dig. Det er meget mere svært, alvorligt og meget sjovere, end du gør det til der, lyder det fra skuespillerinden.

‘Dumme spørgsmål’

Herefter går interviewet kun ned ad bakke, og handler langt mere om Simi Jans spørgsmål end om svarene på selvsamme.

Ifølge Ghita Nørby stiller journalisten nemlig både ‘overfladiske’, ‘underlige’, ‘dumme’ og ‘idiotiske’ spørgsmål.

– Nu må du altså holde op. Kan du ikke godt vænne dig til, når du interviewer folk, at spørge dig selv indvendigt: ‘Hvad er det egentlig, jeg gerne vil vide’. Altså helt seriøst. Tænk dig om. Lad være med alle de idiotiske spørgsmål. Hvad skal jeg svare?, siger Ghita Nørby blandt andet i stedet for at svare på spørgsmålene.

Interviewet sluttede dog ganske tilforladeligt med grin fra begge parter, og Simi Jan runder af med ordene:

– Det har været en fornøjelse, og jeg er meget taknemmelig for, at du ville tale med mig, selvom jeg stiller nogle dumme spørgsmål.

Hvad tænker du om Ghita Nørbys reaktion på Simi Jans spørgsmål?

Del gerne dine tanker om sagen med os i kommentarsporet under artiklen på Facebook nu.