Kaldte Mads Skjern for “syg i hovedet”: Nu sætter Ghita Nørby ord på den ikoniske ‘Matador’-scene

Skuespilleren Ghita Nørby vil for altid blive husket for scenen, hvor hun siger ligeud til sin mand Mads Skjern, at han er “syg i hovedet”.

Der er mange gode replikker, der for altid vil blive husket fra TV-serien ‘Matador’, og ikke mindst står skuespilleren Ghita Nørby bag en af dem.

I ægteskabet med Mads Skjern er hun nemlig ikke altid enig i sin ægtemands gøren og laden, og i slutningen af serien bliver hun nødt til at sige sin ærlige mening.

Mads Skjern har nemlig reageret meget voldsomt, da han finder ud af, at sønnen Daniel sværmer omkring franskmanden Francoise.

Det går til sin gru op for Ingeborg Skjern, der må tage en alvorssnak med sin mand og til sidst sætte ham godt og grundigt på plads med et “Det er dig, der er syg i hovedet!”

Det er Ghita Nørby, der står bag den bombastiske replik, og i DR-programmet ‘Danske TV-seriers bedste’ taler hun nu ud om scenen.

– Sådan! Det er et forsvar for menneskeligheden. Og det er et forsvar for kærligheden. Og det er et angreb på smålighed og indskrænkethed, siger Ghita Nørby ifølge BILLED-BLADET.

Ghita Noerby
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix

Skuespilleren genser

Her tilføjer hun også, at Ingeborg Skjern er ikke nogen “dum pige”, men at hun er klog, og derfor kan hun heller ikke have den slags “vrøvl” i sit hus.

Ordene falder, da Ghita Nørby genser scenen fra sofaen i selskab med ‘Matador’-kollegaen Per Pallesen, hvor de begge mindes serien.

Per Pallesen roser samtidig Ghita Nørbys skuespil, som han kalder “fremragende” i programmet, der kan ses tirsdag klokken 20:30 på DR1.

Ingeborg er vidunderlig

Tidligere har Ghita Nørby også udtalt, at hun er helt anderledes fra sin karakter Ingeborg Skjern i ‘Matador’.

– Jeg ligner jo ikke Ingeborg. Hun er jo vidunderlig og genial, det er jeg bestemt ikke!, sagde hun i forbindelse med ‘Året der gik’ sidste år ifølge BILLED-BLADET.

Her afslørede hun også, at hun ofte bliver spurgt til Ingeborg Skjerns venskab med baronen, og hvad det egentligt i bund og grund drejede sig om.

Forhold er debatteret

Her afslørede Ghita Nørby, at hun ikke mener, at de to har haft et forhold, men at hun blot havde ham som ven og samtalepartner, hvilket hun ikke fandt i Mads Skjern.

Men samtidig understregede hun også, at det jo er op til den enkeltes fortolkning, hvad forholdet egentlig gik ud på.

Kloge ord fra Ghita Nørby!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!