Lone Hertz mistede sin elskede søn Tomas: Her er hendes første ord efter tragedien

Skuespilleren Lone Hertz mistede i februar sin handicappede søn Tomas efter en faldulykke, og nu taler hun ud om sin store sorg.

Den største sorg har ramt den 84-årige skuespiller Lone Hertz, da hun sidste måned mistede sin handicappede søn Tomas Strøbye.

Siden har der været stille om skuespilleren, men i går dukkede hun så op til premieren på Cirkus Arena i København.

Her var hun lykkeligvis i selskab med sin familie bestående af datteren Maria og Lone Hertz’ to børnebørn, Liam og Hana.

– Det har jeg ikke noget, jeg kan sige til. Det kan jeg ikke på nuværende tidspunkt. Men nu skal vi jo i cirkus, og så går livet videre, siger Lone Hertz til BILLED-BLADET.

Menneskesyn skal ændres

Tomas Strøbye blev blot 58 år gammel og døde efter en faldulykke i sit hjem, og i kirken læste præsten hans sidste rørende ord op.

– Jeg ønsker et nyt menneskesyn, som bygger på kærlighed og fællesskab mellem mennesker. Kun den kåbevending kan fortsætte et liv for menneskene, lød det blandt andet i hans sidste ord ifølge Her & Nu.

Det var præsten Flemming Pless, der i Tomas Strøbyes sted læste ordene op fra prædikestolen foran de fremmødte ved begravelsen.

Lone Hertz
Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Sønnen faldt

Tomas Strøbye boede i 20 år på Egmont Højskolen i Odder, indtil han som 57-årig vendte hjem til Frederiksberg og endnu engang blev placeret på en institution.

Tomas Strøbye nåede dog kun at bo i sin nye bolig i fire måneder, inden han mandag den 5. februar faldt og slog sig så voldsomt, at han kom i respirator på Rigshospitalet.

Seks dage senere slukkede Lone Hertz for respiratoren på sønnens eget ønske, og Tomas Strøbye var omgivet af sin nærmeste familie, da han gik bort.

Tomas lærte sprog

I talen ved sin begravelse udtrykte hans således ønske om, at der snart vil blive lyttet og taget mere hensyn til mennesker i hans egen situation.

Lone Hertz har tidligere udtalt i dokumentaren “Tomas – et barn, du ikke kan nå”, at hun har lært meget af at være mor til ham.

– Tomas blev skadet så tidligt, at han ikke nåede at udvikle et talesprog. Men han har formået at løfte sig selv op på trods, fordi jeg fik givet ham et skriftsprog, sagde hun dengang til BILLED-BLADET.

Her fortalte hun også, at sønnen havde lært at bearbejde sin situation og udvikle sig til det kærligste menneske, hans mor havde kendt.

Varme tanker til Lone Hertz i denne svære tid!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!