Foto: Ricardo Esplana Babor / Shutterstock.com

Margrethe ærer Henrik endnu engang: Kæmpe pris oprettes i hans navn

Det er i dag kommet frem, at “Prins Henrik Prisen” er navnet på en ny lyrikpris, som kommer til at være beløbsmæssigt den største danske litteraturpris.

Den 11. juni i år står dronning Margrethe klar til at overrække en helt særlig pris. Det er en ny lyrikpris ved navn “Prins Henrik Prisen”, der vil blive givet på afdøde prins Henriks fødselsdag.

Prisen har til formål at anerkende danske digtere. Prisen vil blive givet til en digter, der har bidraget særligt til dette fagområde.

Udover æren får modtageren også et stort pengebeløb samt et helt særligt minde om prins Henrik.

– Prisen omfatter en bronzestatuette af Prinsens skulptur “Fabeldyr” samt et beløb på 300.000 kroner, og prisen bliver beløbsmæssigt den største danske litteraturpris, skriver Kongehuset i et opslag på Instagram, hvor de gar delt et billede af skulpturen.

Det er langt fra første gang, at dronning Margrethe ærer sin afdøde ægtemand.

Dronning Margrethe har givet lov

Prins Henrik var en kreativ sjæl, der arbejdede med flere kunstneriske udtryksformer. Han udgav blandt andet flere digtsamlinger i sit liv, ligesom han lavede flere skulpturer, der er udstillet i Danmark. Og det er kærligheden til det kreative, der skinner igennem som baggrund for, hvorfor dronning Margrethe igen har valgt at ære prins Henrik.

– I kraft af Prinsens personlige og livslange interesse for kunst, herunder særligt digtekunsten, har Dronningen givet tilladelse til, at lyrikprisen opkaldes efter Prinsen, står der i opslaget.

– Det er de to danske forfatterforeninger, Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatterforening, der har taget initiativet til prisen, og det er samtidig disse to foreninger, der har nedsat en uafhængig jury, som skal kåre vinderen, slutter Kongehuset opslaget.

Hvad synes du om det her? Kom gerne med din mening i artiklens kommentarspor på Facebook.