Mor Caroline fra ‘Det lille hus på prærien’ fyldte for nylig 82 – hvordan stjernen ser ud i dag er utroligt

Karen Grassle spillede mor Caroline Ingalls i den evige tv-klassiker ‘Det lille hus på prærien’. Sådan ser skuespilleren ud i dag!

At tænde for fjernsynet og nyde et afsnit af ‘Det lille hus på prærien’ var mere reglen end undtagelsen i 1970’erne og 80’erne. Den vestlige klassiker tiltrak millioner af seere over hele verden – også heroppe i Norden.

Den ikoniske dramatisering, som oprindeligt blev sendt mellem 1974 og 1983, er baseret på Laura Ingalls Wilders børnebøger og følger familien Ingalls, der boede i Walnut Grove i 1800-tallets Minnesota.

Karen Grassle spillede familiens mor og blev en amerikansk skuespillerfavorit. Hendes breakout-rolle som mor Caroline Lake Quiner Ingalls blev en øjeblikkelig seerfavorit.

Men samtidig så det ud til, at hun forsvandt fra rampelyset, efter at have spillet en af ​​de mest ikoniske amerikanske mødre i tv-historien.

Artiklen fortsætter under videoen.

Den californiske stjerne forlod tv-boksen – men ikke skuespil. Hun vendte tilbage til Broadway efter sin tv-karriere. Det var en passion, hun dyrkede allerede, da hun studerede skuespil i London i midten af ​​60’erne.

Efter at have afsluttet sin universitetsuddannelse på University of California rejste hun til London for at studere på det prestigefyldte Royal Academy of Dramatic Art.

– Det var en af ​​de mest spændende læringsoplevelser i mit liv: Skolen var fremragende, og vi kunne gå i teatret i London og se de bedste skuespillere og produktioner på engelsk, sagde Karen ifølge  apost.com .

Efter at have medvirket i en række sceneproduktioner gik hun til audition til en filmrolle, som hun ikke fik. 

Det dengang 32-årige talent fortsatte sin søgen efter roller. Grassle kom så til audition til ‘Det lille hus på prærien’ i stedet – og fik samtidig en af ​​tv-historiens mest ikoniske roller.

Det var hendes store gennembrud.

Artiklen fortsætter under videoen.

Selvom serien sluttede i 1983, forlod Karen allerede i 1982. Samtidig forsøgte tv-producenterne desperat at holde fast i tanken om en fortsættelse af serien, ved at fortsætte historien til “kun” at handle om Ingalls børn . Men til sidst blev ‘Det lille hus på prærien’ lukket for altid.

Efter at hun forlod serien, vendte Karen, der fyldte 82 i år, tilbage til Broadway. Efter at have turneret på forskellige scener i Kentucky, Boston og New York, fortsatte hun med at drive sit eget teaterselskab.

Hun spillede i sceneklassikere som ‘Cabaret’ og ‘Driving Miss Daisy’ og vendte tilbage til tv-skærmen i 1994 i filmen ‘Wyatt Earp’, med Kevin Costner i hovedrollen.

Derudover er hun blevet set i ‘Hun så et mord’, som også blev vist på svensk tv.

I en alder af 75 trådte hun ud af sin komfortzone og spillede en rolle i gyserfilmen Lasso, som hun i starten var usikker på.

– Til sidst sagde min søn til mig: ‘Åh, gør det bare, mor. Du vil få det sjovt! Du kommer til at løbe skrigende midt om natten!” Så jeg sagde: “Okay, jeg gør det.” Det er en total forandring for mig, sagde hun til Dread Central .

Den sidste film, hun medvirkede i, var ifølge filmsitet Imdb dramaet “Not to Forget”, der udkom i 2021.

Tusind tak for din indsats på tv-skærmen og på scenerne, Karen!

Del venligst artiklen med alle, du kender, som måske har set ‘Det lille hus på prærien’!