Norges kong Harald indlagt på hospitalet: Nu er han blevet udskrevet

I torsdags meddelte det norske hof, at kong Harald, 85, var blevet indlagt på Rikshospitalet i Oslo. Her skulle han udredes for en febersygdom.

Hoffet oplyste til TV 2 Norge, at kongen havde fået en infektion, som krævede behandling. På daværende tidspunkt vidste lægerne og hoffet allerede, at kongen skulle opholde sig på hospitalet i flere dage.

– Kong Harald har fået påvist en infektion, som må behandles med intravenøs antibiotika, og skal derfor blive på Rikshospitalet i nogle dage, informerede hoffet.

Men nu er der godt nyt for kong Harald.

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Udskrevet: Her er hoffets nye besked

Dagen efter nyheden om kong Haralds indlæggelse kom det også frem, at han fik besøg af familien. Det var kongens datter, Märtha Louise, 50, og barnebarnet Maud Angelica Behn, 19, som i fredags besøgte kong Harald på hospitalet.

Weekenden gik, og nu, mandag, kan det norske hof bringe den glædelige nyhed, at den norske konge er blevet udskrevet.

– Hans Majestæt kongen er i dag udskrevet fra Rikshospitalet. Kongen er i god form, skriver det norske kongehus kortfattet i en pressemeddelelse.

Ifølge det norske nyhedsmedie VG har kong Harald sin egen livlæge Bjørn Bendz på Rikshospitalet.

Kong Harald tilbragte omkring fem dage på hospitalet, men nu ser det heldigvis ud til, at behandlingen var vellykket, og at han er ved godt helbred igen.

Ind og ud af hospitalet

Det er langt fra første gang, at kong Harald er indlagt på hospitalet. I løbet af de seneste to år har kongen haft flere forskellige lidelser og helbredsmæssige problemer, som har krævet behandling. Flere af disse har krævet operationer.

I 2020 blev kong Harald indlagt på Rikshospitalet med svimmelhed, men blev raskmeldt og udskrevet efter nogle uger. Samme år måtte kongen dog indlægges på ny og opereres i hjertet. I en vellykket operation fik han indsat en ny hjerteklap.

I 2021 måtte kong Harald gennemgå en operation for for en seneskade over højre knæ, mens han tidligere i 2022 blev ramt af corona.

Nu sender vi varme tanker og en hilsen til Norges kong Harald. Alle har brug for støtte og omsorg, når sygdommen rammer. Skriv gerne din hilsen som en kommentar til artiklen på Facebook.