Onkel Reje sygemeldt efter chikane: Nu taler ekspert ud om truslerne

Der er tale om en velkendt gruppe af konspirationsteoretikere, der har rettet angreb mod Onkel Reje, der nu er sygemeldt fra sit job på DR.

Det har sendt en bølge af sympati fra danskerne, at den velkendte figur Onkel Reje nu er sygemeldt fra sit job med at underholde børnene på DR Ramasjang.

Grunden til sygemeldingen er nemlig, at han været offer for en hetz, der systematisk har angrebet skuespilleren bag figuren, Mads Geertsen.

Og højst sandsynligt er det en velkendt gruppe af konspirationsteoretikere, der står bag angrebene, lyder det nu fra forsker.

– Noget, der er interessant, er, at der ligger flere konspirationsteorier implicit i kritikken mod Onkel Reje, siger forsker Kasper Grotle Rasmussen til B.T.

LÆS OGSÅ: Henrik Møllgaard støtter Onkel Reje: Her er hans kraftfulde ord til danskerne

LÆS OGSÅ: Børnevært sygemeldt efter trusler: Nu reagerer Bubber og Sebastian Klein

LÆS OGSÅ: Peter Ingemann forarget over truslerne mod populær børnevært: “Hvad foregår der oppe i hovedet på folk?”

Flere politianmeldt

Forskeren er også overbevist om, at kritikernes mission mod Onkel Reje er den hidtil mest vellykkede til dato – og at det er en række corona-skeptikere, der står bag.

Hetzen har været så voldsom, at DR har politianmeldt flere, der står bag chikanen, og forskeren peger på, at der både er en magtkritik og en kulturkritik bag hetzen.

Hos gruppen hersker der nemlig i hans optik en grundlæggende frygt for de ændrede normer, vi har i Danmark, når det gælder køn og seksualitet.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Onkel Reje er ukorrekt

Det er for forskeren helt tydeligt, at der blandt kritikerne kan trækkes tråde til det opgør mod den nye krænkelseskultur, som er kendt fra USA.

Onkel Reje er nemlig i den grad et symbol på frisind med sin opfordring til at blive satanist og at iføre sig dameundertøj.

Her har hans kritikere dog opfattet ytringerne som satanisme og pædofili, og dermed er Onkel Reje pludselig blevet symbol på en kulturkamp, ifølge forskeren.

Sikke en sag!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!