Peter Madsen hev fængsel i retten: Nu har han vundet delvis sejr

Ubåds-morderen Peter Madsen har hevet Storstrøm Fængsel i retten for at lukke for hans brevveksling med nye kontakter, og nu har han fået delvis oprejsning i sagen.

En ny lov fra sidst år har egentlig gjort det umuligt for livstids- og forvaringsfanger at få besøg eller udveksle breve med personer, de ikke kendte før de blevet fængslet.

Det har i særdeleshed ramt ubåds-morderen Peter Madsen, der i 2018 modtog en livstidsdom for modet på Kim Wall sommeren 2017.

For han har blandt andet være gift, mens han har afsonet dommen og har dyrket indtil flere kvindelige kontakter udenfor fængslet.

Person blev udelukket

Nu har han hevet Storstrøm Fængsel, hvor han lige nu afsoner sin dom, i retten for at have brudt menneskerettighederne for at udelukke ham fra al kontakt.

Især var der tale om en bestemt person, som Peter Madsen gerne ville opretholde kontakt med, hvilket fængslet indtil nu har givet ham afslag på.

I dag har Retten i Nykøbing Falster så fundet grundlag for, at fængslet har gjort livstidsfangen uret ved at umuliggøre denne kontakt ifølge Se og Hør.

Peter Madsen
Foto: Ida Guldbaek/Ritzau Scanpix

Peter Madsen dømt

Den nye lovs betingelser er nemlig rent faktisk opfyldt i forhold til denne kontakt, for der skal nemlig være tale om en nærtstående person eller en person, som fangen har kendt før sin varetægtsfængsling.

Besøg udenfor denne ramme kan kun tillades ved helt særlig omstændigheder, og tilbage i juni blev Peter Madsen rent faktisk dømt for at have sendt ulovlige breve fra fængslet.

Her erkendte han at have sendt brevene men nægtede sig skyldig i forhold til loven om menneskerettigheder.

En svær sag!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!