Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Poul Nyrup åbner op efter at have mistet sin hustru: ‘Det er helt klart en stor sorg’

Efter 26 års kærlighed måtte den tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, sige farvel til sin elskede kone, Lone Dybkjær.

Parret blev gift i 1994, og Poul Nyrup har i flere interviews været åbent omkring, hvordan hun var hans store kærlighed.

Lone Dybkjær mistede livet til en aggressiv kræftform som 80-årige og efterlod blandt andre sin mand, den 77-årige Poul Nyrup Rasmussen.

Sidste søndag var han på scenen i Cirkusrevyen med en morsom tale til Ulf Pilgaard.

Og det tyder på, at han så småt er ved at finde glæden i livet igen efter at have mistet sin elskede.

Tidligere statsminister og Lone Dybkjærs ægtefælle Poul Nyrup Rasmussen lytter til talerne før han og og borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (KF) afslører mindeplade for tidligere miljøminister og radikal politiker Lone Dybkjær, ved facaden af Kulturværftet ud mod Kronborg og M/S Museet for Søfart i Helsingør, fredag den 2. juli 2021. Mindepladen er besluttet af Byrådet i Helsingør. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

– Joh, jeg har det egentlig godt. Det er klart, at jeg savner Lone frygteligt, men livet skal jo gå videre, siger han til BILLED-BLADET og fortsætter:

– Dét lovede jeg også Lone. At jeg ikke ville falde hen og være trist, men hylde det liv, hun havde været en del af. Hun var jo så tapper.

Poul Nyrup og Lone Dybkjær har begge haft stor politisk interesse.

Hun kom første gang i Folketinget i 1973, og var en af de første kvindelige ministre for Det Radikale Venstre, da hun blev miljøminister i 1988-1990.

Må hun hvile i fred, og må de efterladte få styrke til at komme sig over tabet.

Del gerne gode tanker til dem, der har prøvet at miste, i kommentarfeltet på Facebook.