Unikt materiale: Elvis’ mest pinlige øjeblik fanges på film

Tv-historien er fyldt af fantastiske, men også morsomme øjeblikke. Især i tv’ets barndom fandt producerne på både det ene og det andet, og det er dette absolut et godt eksempel på.

En 21-årig Elvis Presley har her startet sin rejse mod at blive Kongen. Året er 1956, og dengang var det ikke alle amerikanere, som havde fået øjnene op for den unge yngling med den skønne stemme. Elvis’ første single “Heartbreak Hotel” blev frigivet i januar samme år og nåede hurtigt førstepladsen på listerne i USA. Senere på året havde han desuden filmdebut med “Love Me Tender”. Men da han samme år gæsteoptrådte i tv sluttede det ikke godt, i det mindste ikke ifølge Kongen selv som refererer til øjeblikket som det mest “pinlige” i karrieren. Og det er ikke svært at forstå hvorfor…

Den karismatiske sanger med de vuggende hofter gæstede “The Steve Allen Show” på tv-kanalen NBC, og værten Steve Allen ville teste et anderledes indslag, da han skulle præsentere den endnu ganske ukendte artist…
Det mærkes tydeligt, at Allen ikke er nogen stor rock n roll-fan, da han skal præsentere sin gæst. Ubekræftede rygter siger, at Allen ifølge en tv-historiker, som siden Classic Country Music har skrevet om, mente Elvis var “absurd og talentløs”. Derfor skal programmet have hjulpet ham til at få et ordentligt show i tv.

Det sluttede ikke godt – og Elvis skal have beskrevet det som sit mest pinlige øjeblik i karrieren.

Da Allen præsenterer Elvis, kommer han op på scenen. Foran sig har han en hund, som er iført en stor hat. Allen spørger, om Elvis ikke kan synge sin nye sang “Hound Dog” for hunden på et minut… Men hvor godt tv Allen end ville skabe, så ender det i et flop. For sangen blev en fantastisk succes – og Elvis kunne overtage verden med sin magiske røst. Magasinet Rolling Stone har udnævnt Hound Dog til en af de 500 bedste sange gennem historien.

Se nu hvad der skete i tv-studiet (Hvor pinligt det end er!) og skrive gerne en kommentar om, hvad du synes! 

Del videre og like gerne, hvis du også elsker Elvis’ musik!