Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Minister bruger tre millioner på ‘broccolikampagne’: Danskere skal lære at spise varieret

Grønt er sundt, og det skal flere danskere blive gjort opmærksomme på. Det er i hvert fald Fødevarerministeren, Rasmus Prehns, mål men det er ikke en billig beslutning.

For når danskerne skal huskes på, at broccoli er sundt, og at det er vigtigt med en varieret kost, skal der en del penge til.

Helt konkret har styrelsen ifølge oplysninger fra BT brugt 3.131.000 kroner på at informere om de nye klimavenlige kostråd i 2021.

Spis varieret😉

Posted by Rasmus Prehn on Tuesday, January 11, 2022

– Vi har faktisk brugt noget tid på at lave nogle kostråd, der rammer ind i forhold til sundhed og klima. Og så synes jeg, det er rimeligt at lave en kampagne. Jeg er faktisk overrasket over, at man ikke har brugt flere penge på den her kampagne, lyder det fra Rasmus Prehn til BT.

I år forventes det, at Fødevarerstyrelsen kommer til at bruge 800.000 kroner på kampagner, der skal formidle kostråd til danskerne.

Folketingets åbning. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Rasmus Prehn (S) og Radikales partileder Sofie Carsten Nielsen.

– Altså, det drejer sig om tre millioner kroner. Og så 800.000 kroner nu her. Det er halvanden million kroner om året. Så kommer vi ned på et gennemsnit på under 50 øre på danskere. Jeg synes, det er ret billigt, lyder det fra ministeren.

Hvad tænker du om dette? Del gerne din mening med os i kommentarfeltet på Facebook.