Søren Brostrøm: Et tredje stik til ældre og sårbare kan blive aktuelt

Sundhedsstyrelsen vil vurdere behovet for et tredje stik med vaccinen mod covid-19.

Vi er nok mange, som gerne snart vil være færdig med vores vaccinationer – ikke mindst i håbet om, at vi så er beskyttede mod selv at blive syge med corona.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Men nu mener flere partier, at det vil være fornuftigt at se på, om ældre og sårbare borgere bør få et tredje stik af coronavaccinen med det udgangspunkt, at de i så fald vil være mere beskyttede.

Der er tale om Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten som alle mener, at det bør undersøges, om et tredje stik skal i spil.

Det skriver Ekstra Bladet.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm er heller ikke afvisende over for det:

– Noget vi vil vurdere i løbet af efteråret og vinteren, er, om nogen skal revaccineres på et tidspunkt i Danmark, og i givet fald hvem, siger han til TV 2.

Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, håber, at et tredje stik er noget, myndighederne vil tage op til overvejelse.

– De skal kigge på, hvor dækkede de ældre og sårbare er med de to stik, de har fået, og om vi skaber mere immunitet ved at få det tredje, siger hun til Ekstra Bladet.

Torsdag skrev den israelske avis Haaretz, at Israel som det første land i verden vil give et tredje stik med Pfizer-vaccinen til borgere over 60 år.

Hvad tænker du om muligheden for et tredje stik?

Del gerne dine tanker om sagen med os i kommentarsporet under artiklen på Facebook nu!