Husker du disse små poser? Her er 11 gode grunde til, du aldrig må smide dem ud!

Du har med garanti set den før.

Den lille pose, som oftest ligger i pakken, når du køber noget nyt. Når vi køber nye tasker, tøj eller elektronik, ligger der som regel et par af disse små hvide poser med silicagel-kugler i.

Der står “MÅ IKKE INDTAGES” eller “SMID UD” på poserne – men sidstnævne bør du straks glemme alt om.

Du vil blive overrasket over, hvor meget disse små poser kan bruges til, hvis du gemmer dem.

Pixabay

Poserne indeholder kiselgel, som har en absorberende effekt.

Men fuldstændig ligesom med kaffefiltre og teposer, så kan kuglerne faktisk gøre ret stor nytte – endda efter at du har brugt dem.

Her er 11 ting, du kan bruge de små silicagel-poser til:

1. Redde telefonen

Shutterstock

Silicagel-poserne er virkelig gode til at absorbere fugt. Har du en fugtskadet telefon, kan den reddes, hvis du tager simkortet og batteriet ud og lægger dem sammen med gelkuglerne.

2. Rense luften

Shutterstock

Silicagel-poserne er også rigtig gode til at fjerne dårlig lugt. Derfor kan det være strålende idé at komme et par poser i træningstasken fremover!

3. Beskytte dine minder

Shutterstock

Forestil dig, at dit bryllupsbillede eller det første kærestebrev fra din store kærlighed blev ramt af fugt. Frygteligt! Dette er grunden til, at du bør opbevare dine billeder og breve sammen med et par silicagel-poser.

4. Til sølvtøjet

Imgur

Et par poser i bestikskuffen kan være med til at gøre, at dit flotte sølvtøj ikke bliver sort.

5. Holde værktøjet i god stand

Shutterstock

Værktøj fungerer ikke ret godt, hvis du ikke tager hånd om det. Hvis du opbevarer et par poser i værktøjskassen, vil dit værktøj ikke ruste så hurtigt.

6. Beskytte barberskraberen

Shutterstock

Endnu et smart tip mod rust: Prøv at opbevare din barberskraber i en krukke med silicagel-poser. På den måde vil de holde længere samtidig med, at risikoen for rust bliver mindre.

7. Bedre udsyn i bilen

Shutterstock

En dugget forrude i bilen er ikke kun sindssygt irriterende – det kan også være rigtig farligt. Men ruden skulle blive langt mindre dugget, hvis du placerer et par silicagel-poser på instrumentbrættet.

Det kan godt være, det ikke ser så godt ud, men det er i hvert fald bedre end ikke at kunne se noget overhovedet!

8. Tørre tøj

Imgur

Det er irriterende at have vådt badetøj i tasken. Men hvis du lægger en silicagel-pose i tasken, så mindskes risikoen for, at dit badetøj begynder at lugte ulækkert i tasken.

Gelkuglerne er nemlig gode mod både lugt og fugt!

9. Kamera-tricket

Shutterstock

Linsen på kameraet kan have en tendens til at dugge, når hvis du går fra et koldt sted til et varmt. Men med en silicagel-pose i kameratasken, kan linsen være klar til at skyde det næste motiv!

10. I frøposer

Flickr/MissMeister

Frø skal opbevares tørt og køligt. Hvis du lægger frøene i en lugget pose og har en silicagel-pose i nærheden, så klarer frøene sig helt fint vinteren over.

11. Tørre blomster

Shutterstock

Et smart tip, hvis du vil pynte huset med smukke tørrede blomster: Tør dine blomster med et par silicagel-kugler. På den måde får du et langt bedre og smukkere resultat.

Selvom der står på poserne, at de skal smides ud, er de ifølge Giftlinjen helt ufarlige. Men de smager sikkert ikke vildt godt, så gem dem i stedet til disse geniale tricks til hverdagen.

Del disse tips med alle, du kender på Facebook, så endnu flere kan finde ud af, hvor nyttige disse små poser faktisk kan være!