Derfor skal du altid lægge et fed hvidløg i toilettet inden du går i seng

At gøre rent er måske ikke den sjoveste opgave i hjemmet, men det er selvfølgelig et nødvendigt onde for at holde det rent og friskt.

Badeværelset, for eksempel, er en af de store bakteriesyndere i hjemmet – her trives bakterier og svamp, hvis ikke man er grundig med rengøringen.

Problemet er, ar det kan være ganske tidskrævende at gøre rent på badeværelset. I mange hjem ender det med, at folk griber til stærke kemikalier – og selvom det er effektivt, kan det være skadelige for både helbreddet og miljøet.

Bedre er det at teste effektive, miljøvenlige alternativer til at få et skinnende rent badeværelse.

Et trick, som lige nu spredes over hele nettet, og som på bare en uge er blevet set af hundredtusindvis af mennesker, viser, hvorfor du skal lægge et fed hvidløg i toilettet.

Netop hvidløg har, som du måske ved, mange påviste stærke effekter. Hvidløg er naturligt antiseptisk og antiinflammatorisk, og det indeholder desuden et stof, som hedder allicin.

Allicin beskytter mod parasitter og bakterier, samtidig med, at det naturligt modvirker svamp og ændrer miljøet, som svampen behøver for at trives.

Og ifølge dette trick, skulle hvidløg med sin virkning altså kunne bidrage til at slippe af med bakterierne i toilettet.

vitlök, städknep, toalett
Foto: Youtube

Sådan gør du:

1. Pil et fed hvidløg og læg det i toiletkummen. Det er bedst at gøre det natten over, når toilettet bruges sjældnere.

2. Når du står op morgenen efter, skyl toilettet rent for hvidløg.

3. Gør dette mindst to gange om ugen.

4. Med sin antimikrobielle og svampedæmpende effekt vil hvidløget hjælpe med at holde toilettet friskt.

vitlök, vitlöksklyfta, städknep
Foto: Shutterstock

Et andet alternativ, som desuden fjerner gule pletter i toilettet, er at lave hvidløgste og hælde i toilettet.

Du brygger teen ved at koge 2,5 dl vand med tre fed hvidløg, som du derefter hælder i toiletkummen, når tevandet er kølet af.

Her kan du se en video, som viser, hvordan begge hvidløgstrickene udføres:

Jeg har hørt mange gode ting om hvidløg, men aldrig, at det skulle være til gavn, når man gør rent på badeværelset.

Men alle rengøringstrick, som ikke involverer stærke kemikalier og i stedet er baseret på et miljøvenligt alternativ, er værd at teste synes jeg!

Del gerne den her artikel med dine venner, så de også får chancen for at prøve det nemme og smarte trick til et friskt toilet.