Kirkegård hærget: 100 gravsten væltet for tredje gang på kort tid

Medarbejderne på Norra Kirkegård er endnu engang mødt ind til et trist syn på kirkegården.

Cirka 100 gravsten blev nemlig væltet på Norra kirkegård i den svenske by Solna i løbet af weekenden.

Hærværket er den tredje på lidt over en måned, og ifølge Svante Borg, som er administrationschef ved kirkegårdsadministrationen i Stockholm, er mange pårørende hårdt ramt.

– Det er den samme frygtelige udstrækning som sidste gang med omkring hundrede gravsten, siger Svante Borg til det svenske medie Expressen.

De mere end 100 gravsten, der blev væltet i Solna i denne weekend, er ikke de første, der saboteres på den svenske kirkegård.

I december blev mere end 300 gravsten væltet ved to lejligheder inden for en uge. Hvem der stod bag hærværk er ukendt, og sagen undersøges stadig.

Pårørende var chokeret

Ifølge Svante er slægtninge til dem, der begraves, hårdt ramt af hændelsen. En af dem er Susanne, hvis far blev begravet i Solna i 2019.

Da hendes fars grav blev væltet i december, modtog hun den dystre besked fra kirkegårdsadministrationen.

– Min mor syntes, det var meget svært, jeg var sandsynligvis mere forberedt, jeg havde set billeder. Men samtidig er du chokeret, det er meget følelsesladet at se gravsten, som nogen har sparket ned, siger hun til Expressen.

Föräldrarnas grav vandaliseras om och om igen. Nu har Karin Dahlström fått nog. "Trodde kyrkogården var fredad", säger hon. 💔💔Vad tycker du om det här?

Posted by Newsner on Wednesday, August 26, 2020
Ikon for Bekræftet af fællesskabet

“Bliver vred og trist”

Ligesom i december bliver kirkegårdsadministrationen i Stockholm nu nødt til at gennemgå hvilke grave, der er blevet berørt, og derefter kontakte pårørende og fortælle dem, hvad der skete.

Ifølge Svante Borg er det almindelige mennesker, der er blevet ramt af sabotagen, og der er ikke noget specielt mønster i hærværket.

– Man bliver så vred og trist og ked af det – og det er tredje gang det sker, siger en pårørende til Expressen.

Hærværket er meldt til politiet, som undersøger området. Om det er den samme person, der står bag hærværk i december, er stadig uklart.